Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont
Kecskemét
8 500 m²

Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont

A 8.500 m2-es kecskeméti üzleti hotel és konferenciaközpont megépítésével és 2013-as megnyitásával a KÉSZ Csoport a hazai szállodapiacon is letette a névjegyét, nemcsak a fejlesztést, hanem a saját csapattal történő szakmai üzemeltetést is beleértve.

Az épületegyüttes az építési terhelés csökkentése és az újrahasznosítás jegyében született egykori történelmi, ipartörténeti hagyatékok szomszédságában. A szálloda helyén az 1960-as évek végén épült, egykori Fémmunkás Vállalat négyszintes irodaháza állt. A statikai vizsgálatok szerint a korábbi irodablokk masszív vasbeton szerkezete alkalmasnak bizonyult a hotel szerkezeti elemeinek hordozására. A szállodához így a Fémmunkás vállalat, majd a cégcsoport korábbi irodaháza adta az alapot, melyhez új épületként csatlakozott a 450 fő befogadására alkalmas multifunkciós konferenciaközpont.

Four Points by Sheraton

Az építkezés a KÉSZ Csoport beruházásában valósult meg európai uniós pályázati támogatások bevonásával, mindemellett a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. kivitelezésében. A hotel terveit a KÉSZ Csoport tervezői készítették külső tervezők bevonásával. A tervezési koncepció igazodott a célközönség igényeihez, valamint a hotellánc követelményeihez, de jelentős egyedi dizájn- és élményelemekkel is bővült.

Four Points by Sheraton

Az épületegyüttes egyben a Cégcsoport saját építőanyagainak és építési megoldásainak referencia komplexuma is. A kiváló felszereltségen és a világszínvonalú szolgáltatásokon túl a hotel több szálon kötődik a helyi hagyományokhoz, valamint a természeti értékekhez. A kialakításkor cél volt, hogy a modern technológiákkal, szolgáltatásokkal felvértezett szálloda jól illeszkedjen a helyi kultúrkörbe.  

A szálloda 136 szobája minden igényt kielégítő magas komforttal rendelkezik, közöttük 5 lakosztály és 1 penthouse is helyet kapott. A legfelső szinten található wellnessrészlegen pedig úszómedence, jacuzzi, szaunák és fitneszterem ad lehetőséget a feltöltődésre. Az épület színes alpolic fémelemekből kialakított homlokzata különösen vonzza a tekintetet. A 2023-ban már a 10. jubileumát ünneplő szálloda a Marriott franchise-rendszerében képviseli a Four Points by Sheraton márkát, és büszkén mondható a KÉSZ Csoport egyik sikertörténetének, hiszen számos szakmai elismerést kapott az elmúlt években.

Tevékenységek
Építészeti és szerkezeti megoldások
Acélszerkezetek
Generálkivitelezés
Építészeti és szerkezeti megoldások
Tető- és homlokzatburkolatok
Ipari technológiák
Villamosipari technológiák
Ingatlanmenedzsment
Tervezés