SegítőKÉSZ Alapítvány

„Legfőbb értékünk az ember” – alapítónk, Varga Mihály hitvallásának megfelelően a SegítőKÉSZ Alapítványt azzal a céllal hívtuk életre 2006-ban, hogy segítséget nyújtson minden kollégánk számára, akinek az életkörülményei, munkaképessége akár munkájukból, akár attól független okból tartósan negatívan megváltozik.

A közhasznú tevékenységi kör magában foglalja egészségmegőrzést, a betegségmegelőzést és prevenciót, gyógyító- és egészségügyi rehabilitációt, valamint több szociális tevékenységet is, mint például a családsegítés és idősgondozás.  A maga nemében úttörőnek számító magánalapítvány így támaszt nyújt és védőhálóként szolgál a kollégák és családtagjaik számára egyaránt.

A fentiek mellett a nevelés, az oktatás- és képességfejlesztés, az ismeretterjesztés és a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének javítása is szerepel az alapítványi célkitűzések között, legyen az egészségügyi szűrések szervezése, adománygyűjtés, vagy akár a kollégák véradásra történő motiválása. Az ukrajnai háborús helyzetben ukrán kollégáink segítésében és elszállásolásuk megszervezésében az alapítvány is fontos szerepet vállalt.