Villamosipari technológiák

Villamosipari technológiák

A villamosipari kivitelezés számtalan speciális feladatot jelent a gyakorlatban, így a KÉSZ Csoport villamosipari ágazatán belül két különböző, egymást kiegészítő szakterületre specializálódott tagvállalat - a Provim Kft. és az iON Systems Kft.- valósítja meg a szerteágazó megrendelői elképzeléseket. Közös munkájuk eredményeképpen épült fel és működik ma az ország egyik legjelentősebb villamosipari fővállalkozása.

A Provim Kft. fő profilja a generál elektromos kivitelezés, amelynek önálló története 2017-ben kezdődött. A gyors és intenzív fejlődési pályának köszönhetően mára már több mint 150 fővel a cégcsoport olyan jelentős saját emberi erőforrású szereplővé nőtte ki magát a vállalat, ami egyedülálló ezen a piacon. Rendkívül széles szolgáltatási palettával és komoly referenciákkal rendelkeznek, melyek többnyire ipari létesítmények, erőművek, technológiai gyártócsarnokok, raktárak és logisztikai létesítmények, irodaházak, közintézmények, iskolák, kórházak, üzletek, bevásárlóközpontok, uszodák, mozik, állatkertek, hotelek és vendéglátóhelyek, valamint legújabban társasházak. 

Az erősáramú épületvillamossági kivitelezői projektjeik során elosztó berendezés gyártását, épületautomatikai, valamint gyenge áramú rendszerek, de akár középfeszültségű berendezések vagy naperőművek telepítésének feladatait is vállalják az ajánlatkészítéstől a kulcsrakész átadásig, a tervezéstől egészen a beüzemelésig.  Képesek 7000 A tartományig gyártani, valamint rendelkeznek Sivacon (Siemens) és Okken (Schneider Electric) licenszekkel is, ami szintén egyedülálló a piacon. Céljuk, hogy a piac egyik legnagyobb gyártókapacitással rendelkező, elosztóberendezéseket összeszerelő üzemévé váljanak a jövőben. Gyártási üzletáguk jelenleg két helyszínen, Budapesten és Kecskeméten működik, ahol egyedileg gyártják le a minden esetben egyedi tanúsítvánnyal rendelkező elemeket.

 A generálkivitelezés és az elosztóberendezések gyártása és összeszerelése mellett az épületfelügyeleti, épületgépészeti automatikai rendszerek komplett kivitelezése egészíti ki a fő profiljukat. Ennek során komplex programozott vezérléseket alkotnak, amelyek kényelmesebbé teszik mindennapjainkat (okosotthonok, ipari kijelzők, vezérlő display-ek). Emellett automatizálnak épületgépészeti berendezéseket; lég- és árnyékolástechnikai, hang és fénytechnikai megoldásokat kínálva a megrendelői igények szerint. A kivitelezési feladatok mellett a piaci igényekre válaszul a PROVIM karbantartási és szerviz üzletágat is üzemeltet. Szerződött partnereik számára tervezett hőkamerás vizsgálattal egybekötött rendszer karbantartásokat végeznek, illetve hibaelhárítási ügyeletet is vállalnak a nap 24 órájában.

A Provim Kft. kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra – különböző szakképzési és főiskolai programok keretében képzik a jövő villamosipari szakember gárdáját. A diákok különböző szakágak közül szabadon választhatnak és már a tanulmányaik alatt munkavállalói státuszba kerülnek.

A Provim Kft. szolgáltatásai: 

  • Épületvillamossági kivitelezés (erősáramú és középfeszültségű) 
  • Elosztó berendezések gyártása (Schneider Electric, Siemens, EATON, Legrand)
  • Épületfelügyeleti rendszerek kivitelezése
  • Napelemes hálózat kiépítése

Az iON Systems Kft.  jelenlegi profiljában 2019 tavaszától tevékenykedik azonban több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik villamosipari projektek külső piaci kivitelzésében. A cég ipari létesítmények erősáramú tervezésével és kivitelezésével, irányítástechnikai rendszerekkel, valamint speciális villamos kivitelezési feladatokkal foglalkozik.

Tapasztaltak terepi műszerezésben, impulzuscsövezésben és hook-up szerelésben egyaránt. Tevékenységükhöz tartozik közép- és kisfeszültségű rendszerek tervezése, középfeszültségű energiaelosztás kivitelezése, kisfeszültségű energiaelosztás kivitelezése, a villamostechnológiai kivitelezés, az épületvillamossági kivitelezés, a kültéri villamos rendszerek, köz- és térvilágítás kivitelezése is.  

Speciális tevékenységeik során kiviteleznek robbanásbiztos megoldásokat, LED világítást, fotovoltaikus erőműveket (napelemek), valamint e-töltőket is. Ezeken felül alállomás-kivitelezési feladatokban, valamint a közép- és kisfeszültségű rendszerek és irányítástechnikai berendezések karbantartásában is számíthatnak rájuk ügyfeleik. 

Az iON Systems Kft. szolgáltatásai: 

  • Ipari erősáramú létesítmények villamos tervezése és kivitelezése 
  • Irányítástechnikai tervezés és kivitelezés 
  • Speciális tevékenységek   
Szolgáltatások

Épületvillamossági kivitelezés

Elosztó berendezések gyártása

Épületgépészeti felügyeleti rendszerek

Karbantartás és üzemvitel

Szerviz

Ipari létesítmények villamos tervezése és kivitelezése

Irányítástechnikai villamos tervezés és kivitelezés

Speciális tevékenységek

Rehau projekt referencia videó

Rehau projekt referencia videó

Kiemelt tagvállalataink és stratégiai partnereink