Ingatlanmenedzsment

Ingatlanmenedzsment

A KÉSZ Csoport ingatlanmenedzsment ágazatának fő feladata a cégcsoport tulajdonában álló ingatlanportfólió, illetve az ingatlanhasznosító gazdasági társaságok teljeskörű menedzselése, kettős küldetés mellett: egyrészt jövedelemtermelő ingatlanokat fejlesztünk új befektetések és a meglévő ingatlanállomány hasznosítása révén, másrészt a Cégcsoport főtevékenységeit támogatjuk a vállalati telephelyek ingatlankezelésével és üzemeltetésével.

Központi szervezetünk, a KÉSZ Ingatlan Kft. több évtizedes fennállása során mindig is fontos cél volt az ingatlanvagyonba történő befektetés és annak hasznosítása – ennek eredményként mára 5 országban, több mint 30 településen, közel 250.000 m2 felépítményi alapterületű ingatlanállománnyal rendelkezünk, az ingatlanpiac összes szegmensében (iroda, lakó, ipar-logisztika, kereskedelem, szálláshely), melyet jelentős méretű fejlesztési területek egészítenek ki. 
A KÉSZ Csoport 1999-ben kezdte meg ingatlankezelési tevékenységét a kecskeméti KÉSZ Ipari Park megvásárlásával. Szintén ebben az évben épült meg Jászárokszálláson a hűtőgépalkatrészeket gyártó Bundy Kft. számára helyet biztosító gyártócsarnok, bérleti-üzemeltetési konstrukcióban, melyet később 13.000 m2-re bővítettünk.

Az első komolyabb kereskedelmi célú ingatlanfejlesztési projektünk a 2000-ben átadott, majd 2008-ban kibővített KÉSZ Mester Udvarház/Irodaház három egységből álló épületegyüttese volt: a kétszintes áruházból, 2 négyszintes irodaházból, és parkolóházból álló épületegyüttes – melynek vasbeton-szerkezeti munkájáért a KÉSZ Építőipari Mesterdíjban is részesült – mindmáig a Praktiker egyik áruházának és irodáinak, valamint a KÉSZ Csoport budapesti irodáinak központi helyszíne.

A 2002-2006 közötti időszakot a hosszú távon is kiemelkedő jelentőségű ún. PPP-projektek („public-private partnership”) megvalósítása fémjelzi. A Tiszalöki Országos Büntetés Végrehajtási Intézet, Budapesti Műszaki Főiskola (mai nevén Óbudai Egyetem) kollégiuma és oktatási központja, a Szombathelyi főiskola (ma ELTE) oktatási központja, valamint a Kiskunfélegyházi KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok a KÉSZ Csoport tervezésében, kivitelezésben, banki finanszírozás igénybevétele mellett, saját beruházásában valósultak meg, az állami szektor egyes szereplőinek történő bérbeadás és üzemeltetés céljából. 
A kapcsolódó üzemeltetési feladatokat már a KÉSZ Ingatlan Kft. csapata látta el, ami a tiszalöki börtön esetében az épület műszaki üzemeltetésén túl magába foglalta többek között a fogvatartottak munkáltatásának és képzésének megszervezését, élelmezését, ruházatuk biztosítását, továbbá az Intézet gépjárműállományának üzemvitelét és egyes egészségügyi szolgáltatások biztosítását is. Az ingatlanok a futamidő végén bérlői kivásárlásra kerültek 2017-ben, illetve 2021-ben, lezárva ezzel egy sikeres és kiemelkedő referenciákat biztosító időszakot.

2007-től kezdődően a KÉSZ Ingatlan kezelésében számos ingatlanvásárlásra és -fejlesztésre került sor, szálloda, iroda- lakó- és ipari funkciójú épületekkel bővült ennek megfelelően az üzemeltetési portfólió is. Ezek közül nagyobb jelentőséggel bír a 2013-ban megnyílt Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont, továbbá a 2019-ben átadott kolozsvári Hexagon Offices , amely egy korábban leállított kórházprojekt szerkezetkész állapotban történt átvételét követő funkcióváltás eredményeként innovatív műszaki kivitelezéssel, alternatív építészeti megoldásokkal, megújuló energiaforrások felhasználásával létrejött épület. A 21.700 m2 (GLA) alapterületű, BREEAM Excellent minősítéssel, nemzetközi bérlőkkel rendelkező, teljes kihasználtság mellett működő, „A” kategóriás irodaház ingatlanfejlesztéseink zászlóshajójának tekinthető.

A jövőben az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kapnak az energiahatékony megoldások és az új technológiák bevezetése a mindennapokban, ennélfogva komoly hangsúlyt fektetünk a fenntarthatósági és energiahatékonysági kezdeményezésekre, innovációkra, mind az üzemeltetés, mind a fejlesztés területén. Hosszú távú célunk, hogy a piaci és a tulajdonosi elvárásoknak is megfelelő volumenű és hozamú fejlesztéseket valósítsunk meg a piac felső kategóriájába tartozó színvonalon, itthon és külföldön, lakó- és kereskedelmi szegmensben egyaránt.

Szolgáltatások:

  • ingatlanfejlesztés
  • tervezés
  • projekt menedzsment
  • beruházás lebonyolítás
  • bérbeadás
  • létesítményüzemeltetés
  • energiamenedzsment
  • vagyonkezelés 
  • befektetés
  • adásvétel
Szolgáltatások

Ingatlanfejlesztés

Vagyonkezelés (Asset Management)

Ingatlankezelés (Property Management)

Létesítményüzemeltetés (Facility Management)

Energiamenedzsment

Kiemelt tagvállalataink és stratégiai partnereink