A szakma a hivatásunk

A KÉSZ Csoport különös figyelmet fordít a fenntartható működésre és a jövő generációjára. Társadalmi céljaink között igen hangsúlyos az építőgazdasági ágazat utánpótlásnevelése. Az elmúlt években nemcsak olyan képzőhelyeket hoztunk létre, amelyek mások számára is példaértékűek lehetnek, hanem egy átfogó, megújult szakképzési rendszert építettünk fel, komoly eredményeket elérve ezzel az ágazati szakképzésben.

A Szegeden, Kecskeméten és Budapesten megvalósuló szakképzési tevékenységért a cégcsoport kötelékébe tartozó EDUPARK Nonprofit Kft. szakemberei és oktatói felelnek.

EDUPARK Nonprofit Kft.
Ágazati Képközpont (ÁKK)

KÉSZ Holding - KÉSZ Építő - MTY

  • Szeged
  • Kecskemét

KÉSZ Ipari Gyártó Kft.
Vállalati Képközpont (VKK)

  • Kecskemét

Tudásépítő-Team ÁKK
Nonprofit Zrt. (ÁKK)

Bayer Construct - KÉSZ Holding - Market Zrt.

  • Budapest

GFE Technikum és Szakképző Iskola Szegedi Tagintézménye

Stratlgiai együttműködés KÉSZ Holding - Gál Ferenc Egyetem

  • Szeged

A nálunk megvalósított duális képzés kiváló lehetőség arra, hogy a résztvevők korszerű tanműhelyek mellett valós termelő, értékteremtő környezetben szerezzék meg a szakmájuk műveléséhez szükséges tudást és munkatapasztalatot. A hosszú távú foglalkoztathatóság és a munkaerőpiaci rugalmasság biztosítása érdekében a résztvevőket támogatjuk abban, hogy tudatosan készüljenek a munkahelyválasztásra, felkészüljenek a várható szakma- és munkakörváltásra, az önálló tanulásra, valamint az életpálya során szükséges folyamatos önképzés technikáira. Emellett kritikusan fontosnak tartjuk, hogy a nálunk végzett tanulók készen álljanak az iparág digitális transzformációjára és annak kihívásaira is. 

Képzés, oktatás

Az elmúlt években elért szakképzési eredményeinkre kifejezetten büszkék vagyunk: 

350 tanuló és 180 felnőtt

szakmai oktatása a 2022/2023. tanévben

Duális képzés 5 ágazatban

Gépészet, épületgépészet, építőipar, eletronika és elektrotechnika, specializált gép- és járműgyártás

85% feletti

tanulói elégedettség

35 kiemelt vállalati partner

a duális képzésben

51%-os továbbtanulási arány

Végzős tanulóink 51%-a továbbtanul, 39%-a munkába áll (22%-a KÉSZ Csoportnál).

Hosszabb távú célunk, hogy szakképzési egységeink széles körű nemzeti és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező oktatási kiválóságközponttá váljanak. Ezzel párhuzamosan az ágazat és a szakképzés elfogadottsága javuljon a fiatalok körében, egyre többen válasszák az építőgazdaságot és építsenek sikeres életpályát ezen a területen.