IQ Kecskemét
Kecskemét
6000 m²

IQ Kecskemét

Az IQ Kecskemét Kft. a régió innovációs potenciáljának fejlesztése érdekében, ipari innovációs - technológiai központot hoz létre, 2,155 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével. A fejlesztés célja olyan innovációs és technológiai központ kialakítása volt, amely működése során innovációbarát környezetének, továbbá magas szinten fejlesztett technológiai megoldásainak köszönhetően bármely életciklusban képes befogadni innovációs projekteket. Legyen szó kutatásfejlesztésről, termék- és eljárás innovációról, formatervezésről, tesztelésről vagy akár a piacra jutás támogatásáról.  

A KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. által kivitelezett IQ Kecskemét Ipari Innovációs Központ fejlesztése több, egymáshoz szervesen kapcsolódó projektelemből épült fel. Ennek keretében a kialakított új épület az innovációs központ szellemi feladatainak, oktatási és szolgáltató egységeinek ad helyet. A gyártástechnológiai és információ-technológiai beszerzésekhez kapcsolódóan, a meglévő épület átalakításával a technológia telepítéséhez elengedhetetlen infrastrukturális feltételek kerültek kialakításra. A beruházás során a cél szerinti tevékenység végzéséhez szükséges technológiai eszközök, tervező és modellező szoftverek, illetve a működtetéshez szükséges hardver eszközök és egyéb kiegészítő berendezések kerültek beszerzésre.

IQ

A fejlesztés a Kecskemét „nyugati városkapu” projekt fontos mérföldköveként, a Kecskeméti Főiskola, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont és a KÉSZ Ipari Gyártó Kft által határolt területen valósult meg. A GOP-1.2.1-12/B „Innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása” elnevezésű pályázati kiírásán 2 155 208 956 forintos támogatást elnyert, 3,078 milliárd forint összköltségvetésű projekt 2014. szeptember 30-án vette kezdetét és a 2007-2013-as programozási időszak zárásának keretében fejeződött be. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. 

Tevékenységek
Építészeti és szerkezeti megoldások
Acélszerkezetek
Generálkivitelezés
Ipari technológiák
Villamosipari technológiák
Ingatlanmenedzsment
Tervezés