Viterra növényolajgyár
Foktő
17 000 m²

Viterra növényolajgyár

A Viterra Növényolajgyártó Kft. beruházásában épülő olajfinomító technológiai épület kiemelt helyet foglal el a kivitelező-fővállalkozó tagvállalatunk, a Matech Kft. és a teljes KÉSZ Csoport életében, hiszen a legnagyobb és legkomplexebb, a tervezéstől a beszerzésen, gyártáson és helyszíni kivitelezésen átívelő, EPC-projektként tartható számon. A beruházás a térség egyik kiemelkedő projektje, hiszen a technológiai létesítmény egyrészt új munkahelyeket teremt, másrészt az itt megvalósításra kerülő technológiával jelentős hozzáadott értéket állít azzal, hogy a nyers növényolajból élelmiszeripari felhasználásra kész finomított olajat készít.

A beruházás mértékét mi sem mutatja be jobban, mint a több mint félmillió helyszíni munkaóra, a több tízezer köbméter megmozgatott föld és vasbeton, az 1.200 tonna legyártott és beépített acélszerkezet, a felépített olajtároló, a 300 telepített technológiai berendezés, a 25.000 hegesztési varrattal telepített 25 km hosszú csővezetékrendszer és a 170 km kábel felhasználásával épült villamos- és irányítástechnikai rendszer.

Mindezeket egybevetve a projekt tökéletesen reprezentálja azt az irányt, amit a KÉSZ Csoport vizionál a Matech Kft. jövőjeként, és amelyhez elengedhetetlen a cégcsoport tagvállalatának speciális területeken felhalmozott tudása és szakértelme. A siker kulcsa ezen, és számos más projekten is az a tudás, amire a tagvállalataink szoros együttműködésével építünk.

Tevékenységek
Építészeti és szerkezeti megoldások
Acélszerkezetek
Generálkivitelezés
Építészeti és szerkezeti megoldások
Előregyártott vasbeton szerkezetek
Építészeti és szerkezeti megoldások
Tető- és homlokzatburkolatok
Ipari technológiák
Villamosipari technológiák
Ipari technológiák
Ipari technológiai megoldások
Tervezés