KÉSZ Csoport Ingatlanmenedzsment

Bemutatkozik a TILIA Irodaház - Új irodafejlesztés a szegedi Gutenberg utcában

A KÉSZ csoport Ingatlanmenedzsment Ágazata irodafejlesztést indított Szegeden, a Gutenberg utca 25. szám alatt található ingatlanban, mely hosszú ideig a KÉSZ Csoport szegedi cégközpontjaként funkcionált.

A modern és szecessziós elemeket ötvöző, korszerű infrastruktúrával és környezetbarát megoldásokkal ellátott, teljeskörűen akadálymentesített TILIA Irodaház minden tekintetben megfelel az ESG szempontoknak. A 2025 második negyedévében átadásra kerülő épület első bérlői között a Lufthansa Systems Hungáriát üdvözölheti. A projekt a KÉSZ Csoport Ingatlanmenedzsment Ágazatának beruházásában, továbbá a KÉSZ Csoport tagvállalatainak és stratégiai partnereinek közreműködésével valósul meg.

A TILIA elnevezésű irodakomplexum a Gutenberg utca 25. szám alatt születik meg az 1873-ban szecessziós stílusban épült, egykori polgári leányiskola újragondolásával. A minden igényt kielégítő létesítmény különleges megoldással ötvözi a 19. századi polgári épület és a mai modern irodaházak elemeit: míg a Gutenberg utca felőli helyi védelemmel ellátott homlokzatot megőrzi, addig a Hajnóczy utca felől egy teljesen új, modern épületfront fogadja majd az ide látogatókat.

KÉSZ Csoport Ingatlanmenedzsment

A projekt látványos elemeként a Hajnóczy és a Gutenberg utcák között egy új passzázs is kialakításra kerül a szegediek örömére, ahol tervezetten vendéglátó- és kereskedelmi egységek kapnak majd helyet. Emellett a Hajnóczy utca teljeskörű rekonstrukciójára is sor kerül a Jósika és a Londoni körút közötti szakaszon, a helyi önkormányzattal történő szoros együttműködésben.

KÉSZ Csoport Ingatlanmenedzsment

A mintegy 5.300 m2 bérbeadható irodaterülettel, közel 900 m2 üzlethelyiséggel, valamint 90 férőhelyes mélygarázzsal rendelkező épület a tervek szerint 2025 második negyedévében kerül átadásra.

KÉSZ Csoport Ingatlanmenedzsment

Kapcsolatban a természettel

A modern irodakomplexum nem véletlenül kapta a TILIA fantázianevet. A szó a hársfa latin megfelelője, amely remekül tükrözi a megvalósuló épület és környezete harmóniáját, a környék hársfái ugyanis meghatározó szimbólumai a városrésznek. Ennek megerősítése érdekében a megújuló irodanegyedben jelentős zöld terület is növeli majd az idelátogatók komfortérzetét: az udvaron például egy mindenki által látogatható impozáns kertrész is kialakításra kerül majd.

Fókuszban a fenntarthatóság

A KÉSZ Csoport kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóság témakörére, ezért a TILIA Irodaház megvalósítása során számos környezettudatos megoldást alkalmaz. Az energiahatékonyság érdekében „A” kategóriás gépészeti és elektromos rendszerek kerülnek kialakításra, helyi megújuló energiatermeléssel, geotermikus talajszondákkal, valamint hőszivattyúval, az új épületrész hullámos tetőszerkezetére pedig napelemek kerülnek.

A projekt már 2023 szeptemberében, a Nemzetközi Zöld Építés Hetén is bemutatkozott. A HuGBC szervezésében megvalósult eseménysorozat elmaradhatatlan programja a Green Walk, melynek során ingyenes, szakmai vezetéssel tartott sétákon tekinthették meg az érdeklődők a környezettudatos építkezés számos jó példáját, így a TILIA Irodaház építési helyszínét is.

A jövő munkahelye

Az új irodalétesítmény korszerű megoldásokkal segíti majd a hatékony munkavégzést. Intelligens épületfelügyeleti rendszer, érintésmentes megoldások, modern szellőzőrendszer, ergonomikus tervezésű munkaterületek, okostöltőkkel ellátott, dolgozóbarát belső környezeti kialakítás, CCTV és LED világítás, kerékpártároló és zuhanyzó, szelektív hulladékgyűjtési lehetőség, energiatakarékos szaniterek és öblítési rendszer, valamint 30 elektromos autótöltő áll majd az épület használóinak rendelkezésére. A beruházó az épület karbonlábnyomának további csökkentése érdekében minden huszadik elfoglalt munkaállomást egy fa ültetésével kompenzálja majd.

Szegeden elsőként a BREEAM Excellent minősítés mellett a WELL Platina és az Access4you Gold minősítést is megcélozzuk legújabb irodaházunkkal.

KÉSZ Csoport Ingatlanmenedzsment
KÉSZ Csoport Ingatlanmenedzsment
KÉSZ Csoport Ingatlanmenedzsment
KÉSZ Csoport Ingatlanmenedzsment
KÉSZ Csoport Ingatlanmenedzsment
KÉSZ Csoport Ingatlanmenedzsment