Metal_Meet

Amikor az álmodó és alkotó találkozik - A tavalyi év sikerét is meghaladta a Metal.Meet 2.0

Ismét sikerrel zárult a nagyszabású Metal.Meet 2.0 – a bim.GROUP és a KÉSZ Metaltech közös rendezvénye, ahol közel 120 résztvevőnek nyílt lehetősége a jó gyakorlatokba való betekintésbe a tervezés, a kivitelezés és a gyártás világában, mindezt a fenntarthatóság és a digitalizáció tükrében. A Hungexpo főépületében nem csak a KÉSZ Csoport és a két vállalat kollégái, hanem számos hazai és nemzetközi vendégelőadó is megtartotta értékes prezentációját.

A Metal.Meet 2.0 eseményen többek között előadást hallhattunk a bim.GROUP, a KÉSZ Metaltech, valamint a KÉSZ Csoport korábbi is jelenleg futó nagyszabású építőipari munkálatairól, építészeti megoldásairól, új vagy már rendszeresített szolgáltatásairól, de a látogatók betekintést nyerhettek például a Hololens lehetőségeinek világába, bővebb információkat tudhattak meg a Lean szemléletről, és az acélszerkezet, homlokzatburkolat témái is fókuszba kerültek.

Metal_Meet

„A Metal.Meet 2.0 azért születhetett meg így és ilyen formában, mert a két cég egy irányba evez, együtt haladnak az úton. Folyamatosan keresik a lehetőségeket a fejlődésre, és szerintünk most értünk el egy fordulópontra, ahol a fenntarthatóság és a digitalizáció nem csak sarokkövét képezheti a mostani munkafolyamatoknak mind a bim.GROUP, mind a KÉSZ Metaltech, mind pedig a KÉSZ Csoport életében, hanem új távlatokat nyithat, új szolgáltatási palettát nyújthat az acélszerkezet és homlokzatburkolat tervezése, gyártása és kivitelezése terén” – hangsúlyozta az idei közös együttműködés kapcsán Ballay Zsolt, a bim.GROUP cégvezetője. 

„A Metal.Meet 2.0 azért élhet idén is, mert büszkén mondhatom – mind a KÉSZ Metaltech, mind a bim.GROUP nevében –, hogy egy év alatt is komoly eredményeket raktunk le az asztalra, valamint megmutatja a két vállalat egymás iránti szakmai tiszteletét és együttműködésének hatékonyságát. Mind a két cég a maga, valamint a közös területeken rendkívüli projektekben vett és vesz részt, valamint új megoldásokat vezettek be az acélszerkezet, valamint a homlokzatburkolat tervezése, gyártása és kivitelezése terén” – emelte ki Barócsi Róbert, a KÉSZ Csoport Építészeti és Szerkezeti Megoldások ágazat vezetője és a KÉSZ Metaltech Kft. ügyvezetője.

Metal_Meet

Alább az előadások címeit és az előadók névsorát foglaltuk össze:

  • A KÉSZ Csoport fenntarthatósági törekvései  

Előadó: Légrády Zoltán, a KÉSZ Csoport minőségügyi ágazatvezetője  

  • KÉSZ Greentech Solar Parking  

Előadó: Nagy Dávid, a bim.GROUP Kft. projektirányító tervezője   

  • Nemzetközi törekvések és együttműködések – a Frontal Csoport és a RAICO vezetőinek előadása  

Előadók: Thorsten Evenkamp, a Frontal Csoport ügyvezetője, Philipp Nuscheler, a RAICO GmbH projektértékesítési vezetője  

  • A díjnyertes Alba Aréna projekt bemutatása  

Előadók: Lewandowski Dávid, a bim.GROUP Kft. projektirányító tervezője, Kardos Zoltán, a KÉSZ Metaltech Kft. cégvezetője  

  • A KÉSZ Csoport és a Masterplast közös moduláris építészeti megoldása  

Előadó: Csokló Gábor, a Masterplast Modulhouse Kft. ügyvezetője   

  • Hololens tervezési, kivitelezési és gyártási lehetőségeinek kiaknázása és a már meglévő megoldások prezentálása  

Előadó: Székely Gábor, az IQ Kecskemét Kft. szakértője   

  • Jedlik Ányos Gimnázium építészeti tervezésének bemutatása  

Előadók: Szabó Ádám, a bim.GROUP Kft. projektvezetője, Reznicsek Zoltán, az RMG Atelier tervezője   

  • A Jedlik Ányos Gimnázium gyártásra és szerelésre optimalizált tartószerkezet tervezése  

Előadó: Gyuricza Arnold, a bim.GROUP Kft. projektirányító tervezője   

  • Nemzeti Közlekedési Múzeum projektbemutató