Látványos videó mutatja be az M3-as megújult állomásait

Látványos videó mutatja be az M3-as megújult állomásait

Rövid, de annál érdekesebb videóval mutatja be a KÉSZ Metaltech Kft. közel 3 éves munkáját, amit a budapesti M3-as, 9 állomásos felújítása során alkottak. Nagy Mátyás Zoltán műszaki igazgató kalauzol végig a legérdekesebb munkafolyamatokon, a tömegközlekedők nélküli állomás-bemutató pedig egészen más szemszögből mutatja be a rendkívül összetett, kihívásokkal teli munkafolyamatokat.

A KÉSZ Metaltech Kft. eddigi egyik legnagyobb volumenű és legösszetettebb esztétikai homlokzatburkolati munkája az M3 középső szakaszának rekonstrukciója, amely egyben a cég eddigi legmélyebb projektje is. A közel 35 000 m2 burkolat, több mint 7 500 m2 ernyőszerkezet és közel 15 500 m2 álmennyezet tervezése, gyártása, és kivitelezése komoly szakmai kihívás elé állította a szakembereket, akik a bim.GROUP stratégiai partnerségével közösen vitték véghez a különleges feladatot.

A lejtaknák és vágányterek újjáépítése, valamint a Deák Ferenc téri összekötő folyosónak a kivitelezése például komplex folyamatnak bizonyult, talpraesett és felkészült munkavállaóira emiatt is nagyon büszke a KÉSZ Metaltech Kft.

A KÉSZ csoport számára kiemelt fontosságú a fenntarthatóság kérdése, amit még a kivitelezés során is szem előtt tartott. A metróállomások tartóoszlopait fedő palástburkolatok ugyanis az eredeti, 1970-ben történt építkezésből megmaradó zsaluzatként szolgáltak, ezáltal őrzik az építészek és a KÉSZ Metaltech Kft. a 60 éves hagyatékot. Míg a Semmelweis Klinikák, Arany János utca, Nyugati pályaudvar, Corvin-negyed állomásokon kábeltakaróként szolgáló aluhab burkolatok 100%-ban újrahasznosított alumíniumból - egészen pontosan üres sörösdobozokból - készültek, így követve a KÉSZ Csoport fenntarthatósági törekvéseit és követelményeit.

Az aluhab kábeltakarókon felül több állomáson is megcsodálhatók a tervezés során egyedi perforációs képalkotással készült homlokzatburkolati elemek és a megannyi látványos burkolat.