Fenntarthatósági díjat nyert a Provim Kft.

Fenntarthatósági díjat nyert a Provim Kft.

Idén első alkalommal díjazta hazai partnerei fenntarthatósági törekvéseit és eredményeit a Schneider Electric. A vállalat Sustainability Impact Award pályázatán összesen öt magyar vállalkozást ismert el, a fődíjat tagvállalatunk, a Provim Kft. nyerte.

Hatalmas elismerést kapott fenntarthatósági törekvésünk. A Provim Kft. a Schneider Sustainability Impact Award – „Impact to my company” kategóriájának fődíjasa lett a nemzetközi zsűri döntése alapján. 
 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat tavaly nyáron jelentette be, hogy Sustainability Impact Award néven pályázatot hirdet. A kezdeményezés célja, hogy díjazzák azokat a partnereiket, amelyek élenjárnak a fenntarthatósági törekvések megvalósításában. A pályázatokat két fő kategóriában adhatták be a vállalkozások, a saját működésük karbonmentesítésében élen járó partnerek a „Impact to my company”, míg a széndioxid-kibocsátásuk csökkentésében az ügyfeleiket is támogató partnereket a „Impact to customers” kategóriában ismerték el. 

Valamennyi beérkezett pályamunka elképesztően tartalmas volt, öröm volt ennyi jó kezdeményezést és akciótervet megismerni. Küldetésünknek tekintjük, hogy segítsük partnereinket és ügyfeleinket a fenntarthatóság és az energiahatékonyság elérésében, szeretnénk, ha velünk együtt mindenki a lehető legtöbbet tudná kihozni a rendelkezésünkre álló energiából, így mintegy hidat képezhetünk a fejlődés és a fenntarthatóság között, mindenki számára. Ezért is tartottuk fontosnak megszervezni ezt a versenyt és ezért örülök annyira, hogy ilyen színvonalas pályázatokat küldtek be partnereink” – mondta Veres Zsolt, a Schneider Electric országigazgatója az ünnepélyes díjátadón.   
 

Az „Impact to my company” fődíját elnyerő Provim jelenleg is kiemelten kezeli az energiatakarékosság és a szén-dioxid-mentesítés kérdéskörét. Jövőbeli tervük pedig az energiaköltségek csökkentésének folytatása olyan kísérleti projekteken keresztül, mint például a telephelyeiken ideiglenesen telepített mini naperőművek, a dokumentumok digitalizálása vagy a globális energiafigyelési megoldások és a harmonikus szűrők telepítése. 
 

„A díj az elismerés mellett felelősség is, hogy a fenntarthatóság területén megkezdett utunkat a jövőben is folytassuk. A zsűri nagyra értékelte a tavaly megalkotott fenntarthatósági stratégiát és a smart klímavédelmi és energiahatékonysági célokat, a már megvalósított akcióinkat, valamint a KÉSZ Next szemléletformáló kampányt is.” – mondta Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója. 
 

A díjátadót követően egy üzemi bejárás során a résztvevők betekintést kaphattak a szigetszentmiklósi CEElog okos logisztikai és innovációs központ működésébe is. A logisztikai bázison létrehozott Innovation HUB lehetőséget nyújt a legmodernebb energiamenedzsment, épületautomatizálási és raktározási megoldások bemutatására.