Elkészült a KÉSZ Csoport saját BIM oktatóvideója!

Elkészült a KÉSZ Csoport saját BIM oktatóvideója!

Így vagy úgy, de már sokan találkozhattak a BIM kifejezéssel. Ez a módszertan a teljes Cégcsoportot, annak minden ágazatát képes lefedni és nagy segítséget tud nyújtani a mindennapokban.

A BIM megoldások aktív felhasználója KÉSZ Csoporton belül jelenleg a bim.GROUP, de teljes Cégcsoport szinten tervezzük a szemlélet bevezetését.

Azért van erre szükség, mert ez nemcsak a jövőt jelenti, hanem már a jelent. Ha nem kezdjük el időben ennek a gondolkodásmódnak az alkalmazását minden területen, lemaradunk versenytársainkhoz képest. Célunk, hogy mi legyünk az éllovasai a BIM integrált bevezetésének, hiszen „A jövő BIM-ben épül!” 

Annak érdekében, hogy mindannyian ugyanazt értsünk a BIM definíciója alatt, készítettünk egy saját, a KÉSZ Csoportot lefedő animációt, amely érthetően elmagyarázza, hogy mit is értünk BIM alatt. Így világos képet kapunk arról, hogy milyen előnyöket realizálhatunk és mik a céljaink a BIM szemléletmód integrált bevezetése kapcsán. 

2022 januárjában elfogadásra került a KÉSZ Csoport BIM Stratégiája, mely az összes érintett szakterület bevonásával készült el. A stratégia 8 horizontális terület (tervezés, vállalkozás, kivitelezés, gyártás, szerelés, beszerzés, logisztika, ingatlanfejlesztés / ingatlanmenedzsment) mentén határoz meg hosszú- és rövidtávú célokat, valamint tartalmazza az ezek eléréséhez szükséges akcióterveket tagvállalatok szintjén. 
 

Az elfogadott stratégia megvalósítása egyébként már el is kezdődött a kollégákkal együttműködésben, sőt azok számára, akiket kifejezetten érint ez a változás (csaknem 700 fő Cégcsoporton belül) külön BIM Képzést indítottunk a Budapesti Műszaki Egyetem közreműködésével.