A bim.GROUP Kft. kollégája nyerte az Év Mérnöke Aranygyűrű Díjat

A bim.GROUP Kft. kollégája nyerte az Év Mérnöke Aranygyűrű Díjat

A bim.GROUP Kft. üzletfejlesztési vezetője, Kocsis András Balázs nyerte idén a Magyar Mérnöki Kamara kiemelt elismerését, az Év Mérnöke Aranygyűrű Díjat. A megtisztelő kitüntetést a Puskás Aréna acélszerkezet fedésének tervezésében való közreműködéséért kapta.

Kocsis András Balázs és csapata a hosszú évek során olyan projektek megvalósulásánál működött közre, mint a Groupama Aréna, a Nemzeti Atlétikai Központ vagy a Duna Aréna, de külföldön is bemutatkozott: tartószerkezeti terveken dolgozott a londoni Tottenham Hotspur létesítményén, mi több, a szocsi téli olimpiára készült Fischt Stadion építéséhez is hozzájárult szakértelmével. Munkásságára most a kamara is felfigyelt, hiszen idén neki ítélték az Év Mérnöke Aranygyűrű Díjat, méghozzá a Puskás Aréna acélszerkezet fedésének tervezésében való közreműködéséért.

A 2019 novemberében átadott, hazai és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő létesítmény újonnan épített pilonjai – hasonlóan az egykori Népstadion szabadon álló oszlopaihoz – alapvető tartószerkezeti szerepet töltenek be. Az ezekre akasztott konzolos, nyolcvan méter kinyúlású acél tetőszerkezet elemei önmagukban is állékonyak, és feszített pászmás rögzítéssel adják át terhüket az új pilonokkal összeépített, kard alakú pengékre.

„Nagyon meghatott, hogy a mérnöki teljesítményt ilyen módon elismerték és a kuratórium engem tartott méltónak erre a díjra. Fontos kiemelni, hogy ilyen nagy projekt megvalósítása minden esetben csapatmunka és a sikerhez a projektben részt vevő mérnökök áldozatos munkájára van szükség. Ez a díj egyúttal az ő teljesítményük elismerése is” – hangsúlyozta Kocsis András Balázs az elismerés kapcsán.