Duna Aréna
Budapest
4 000 tonna acél

Duna Aréna

A Duna Aréna sportlétesítmény a 2017-es FINA úszó-világbajnokságra épült. A KÉSZ Csoport végezte az acélszerkezetek tervezését, gyártását és helyszíni összeszerelését. A kezdetekben még Dagály úszópalota nevet viselő építmény acélszerkezeti szakkivitelezője a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. volt. Nagy büszkeség számunkra ez a projekt, ugyanis elnyerte a mérnöki alkotások elismerésére alapított Tierney Clark-díjat, valamint a Magyar Acélszerkezeti Szövetség által meghirdetett Acélszerkezeti Nívódíjat is. 

Duna Aréna

A projekt érdekessége volt, hogy a szerelés során egy Magyarországon különlegesnek számító technológiát alkalmaztunk. A 2.400 tonnás acélszerkezetet egyben megépítve, 6 óra alatt emeltük 44 méteres magasságban a végleges, 17 méter magas helyére.  A Duna Aréna főtetőhöz 10 kilométer csövet és 15 kilométer szelvényt daraboltunk le, melyet összesen 300 kamionnal szállítottunk az építkezés helyszínére. 

A projekten szerzett tapasztalatok sokat segítettek a Puskás Aréna és a Nemzeti Atlétikai Stadion sikeres megvalósításában is. 

Tevékenységek
Építészeti és szerkezeti megoldások
Acélszerkezetek
Tervezés