"Zöld iroda" csapatot indított a KÉSZ Csoport!

"Zöld iroda" csapatot indított a KÉSZ Csoport!

A KÉSZ Csoport nemrégiben lelkes bajnokokat toborzott alakuló Zöld iroda csapatába, akik elkötelezettek a környezetvédelem mellett, szívesen tanulnak irodai környezetben vagy akár otthon is hasznosítható trükköket-tippeket fenntarthatósági témában, és akik feladata a kollégáik motiválása lesz a környezettudatosabb irodai működés érdekében.

A KÉSZ Csoport egyre nagyobb figyelmet szentel a fenntarthatóság témakörének. Workshopokat, innovációs napokat szervezünk, dolgozunk a saját fenntarthatósági stratégiánkon, most pedig kollégáinkat is aktívan bevontuk ebbe a folyamatba. 

Fenntartható működésünk meghatározó eleme a zöldebb irodai háttér és annak megfelelő minősége. Az irodák működése jelentős környezeti terheléssel jár, hiszen áramot és vizet használunk, hűtünk-fűtünk, nyomtatunk, hulladékot termelünk, közlekedünk. Ha odafigyelünk, mindezt tehetjük zöldebben, azaz kevesebb erőforrás felhasználással és kevesebb károsanyag kibocsátással. Ebben nyújt számunkra szakmai támogatást a KÖVET Egyesület több mint 20 éve kifejlesztett Zöld Iroda Programja, melyhez nemrégiben csatlakoztunk mi is. 

Szeptembertől a KÉSZ Csoport Mester utcai irodaháza is kizöldül a kollégák közreműködésével. Majd a pilot projekt után természetesen a többi telephelyünk is csatlakozik a programhoz. A Zöld iroda csapattal együtt, a KÖVET Egyesület segítségével fogjuk felmérni, hogy jelenleg milyen fejlettségi szinten állnak az egyes irodák fenntarthatósági szempontból, illetve velük együtt alakítjuk ki az akciótervünket, gyűjtünk ötleteket, továbbá a KÖVET Egyesület mentorál minket és a megvalósításban is a támogatásunkra lesznek.  

Célunk, hogy egy olyan munkakörnyezet jöjjön létre, mely nem csak fenntartható, de inspiráló is mindannyiunk részére

A Zöld iroda csapattagok mindegyike 

  • ingyenes, fél napos Zöld iroda képzésben részesül
  • aktívan részt vehet az irodaház Zöld iroda akcióprogramjának kialakításában és megvalósításában. 
  • ennek keretein belül minden csapattagot arra kérünk majd, hogy az oktatáson tanultakat alkalmazva a saját irodáján belül találjon ki ötleteket arra, hogy hogyan lehet fenntarthatóbban, zöldebben működni és miként lehet ezeket az ötleteket megvalósítani. 
  • csatlakozhat összesen 4 alkalommal októberben és novemberben a Green Team megbeszéléshez. Itt történnek majd az ötletelések, itt számolnak be a csapattagok, arról ki hogyan áll a folyamattal, és a mentorálásra is itt kerül sor.

A program novemberben zárul, addig a KÖVET Egyesület szakértői folyamatosan együttműködnek a Zöld iroda csapattal és támogatják a saját ötletek megvalósítását.