A SAS leszállt a JAG-ra

Mérföldkőhöz érkezett a Jedlik Ányos Gimnázium projektje

Fontos ponthoz érkezett a Jedlik Ányos Gimnázium (JAG) projektünk, ugyanis befejeződött az előregyártott vasbeton elemek beszerelése, most pedig indul az acélszerkezetek beépítése!

A csepeli létesítmény a KÉSZ Csoport számára több szempontból is különleges beruházásnak számít, ugyanis a Cégcsoport SAS (Structural and Architectural Solutions), azaz az Építészeti és Szerkezeti Megoldások ágazatának minden szereplője felvonul.

A SAS leszállt a JAG-raA projektben részt vesz a bim.GROUP, a feladatuk pedig a főépület megújítása, az aula-szakoktatási és a tornatermi szárny bővítése, a korszerű oktatási egységek létrehozása, a teljes körű belső és külső felújítás, valamint az erre vonatkozó építési műszaki dokumentáció elkészítése mindezt 14800 m2 alapterületen. Emellett a KÉSZ Metaltech Kft. felel az acélszerkezet építéséért, a tetőrétegrend kialakításáért, mindezt esztétikai lemezfedéssel, valamint az alu-kompozit homlokzatburkolatért. A dvb Kft. az előregyártott vasbeton elemeket biztosította, a Baumetall Design Kft. a ribroof tetőlemezt, a KÉSZ Ipari Gyártó pedig az acélszerkezetet gyártotta. 2023 októberére új, a modern kor igényeinek megfelelő iskolával gazdagodik Csepel, ezzel lehetővé téve a tanulók minőségi oktatását. A nettó 16 milliárd forintos fejlesztés célja egy európai szintű oktatási intézmény és kulturális központ létrehozása, ennek érdekében egy múzeumot és egy levéltárat is kialakítanak az iskola mellett.

A SAS leszállt a JAG-raHogy miért rendkívüli a beruházás? Többek között azért, mert az acélszerkezet bonyolultsága megköveteli a szerelve gyártást, illetve a rendkívül pontos helyszíni szerelést, a tető pedig egy-két irányban görbült felületet ad ki, ami egyedi megoldások alkalmazására kötelezi a munkatársakat a tetőrétegrend kivitelezése terén is. De érdemes megemlíteni a szintén komplex feladatot jelentő homlokzatos és tetőburkolatos munkálatokat is. Továbbá nem elhanyagolható szempont, hogy egy gyöngyszem készül Csepel szívében. 

Sok sikert kívánunk a teljes csapatnak!