Nívódíj táblát avattunk a Benczúr 11 projektünknél!

Nívódíj táblát avattunk a Benczúr 11 projektünknél!

A KÉSZ Csoport kivitelezésével felújított Benczúr utcai lakó- és irodaépületben leleplezték és méltó helyére tették a Nívódíj-táblát május 20-án, amelyet a projekt az építőipari szakma legmagasabb elismeréseképpen kapott. A VI. kerület Diplomatanegyedében elhelyezkedő ingatlanon most ünnepélyes keretek között került sor az emléklapok átadására, illetve az épületben elhelyezett, a kivitelezésben közreműködők nevével ellátott bronztábla leleplezésére. Az épület a 2021-es Építőipari Nívódíj pályázaton többlakásos lakóépület kategóriában győztes díjazásban részesült.

A projekt során a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. feladata egy többlakásos lakóépület és irodaház kialakítása volt a meglévő védett épület műemléki minőségű felújításával és egy 7 szintes újépítésű épülettömb generálkivitelezésével. A projekt a Pannónia Nyugdíjpénztár megrendelésére készült el. A 3 különálló, a földszinten összekapcsolt épületegyüttesben 39 új építésű, 30-150 négyzetméter közötti lakást, valamint egy 1850 négyzetméteres irodaterületet alakítottak ki. A létesítményhez egy zöldövezeti parkosított díszkert, illetve egy 2 szintes mélygarázs is hozzátartozik, amelyben összesen 56 db parkolóhely található. 

Nívódíj táblát avattunk a Benczúr 11 projektünknél!

Az épület különlegessége többek között a modern és a klasszikus vonalak találkozásában, valamint az egyedi építészeti megoldások alkalmazásában is rejlik. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy a szakemberek egy patinás, klasszikus 19. századi épületet egészítettek ki egy modern épületrésszel, így fontos volt, hogy a végeredmény harmonikus legyen. 

Tápai Árpád üdvözölte az esemény résztvevőit és elmondta, hogy a díj elnyerése egy olyan visszajelzés és mérföldkő a vállalat számára, amelyből a jövőben is sokat kamatoztathatnak. „Örömmel tölt el, hogy együtt leplezhetjük le a Lakó és Építőipari Nívódíj győztes hirdető táblánkat a Benczúr 11 projekten. Köszönetemet szeretném kifejezni a kollégáinknak, a megrendelőnek és a partnereknek, valamint az ÉVOSZ szervezetének. Egy Nívódíjat kapni mindig egy olyan magasztos pillanat, amely arra emlékezteti az embert, hogy miért érdemes ezt a munkát folytatni: ezekért a pillanatokért.” 

Nívódíj táblát avattunk a Benczúr 11 projektünknél!

Az eseményen többek között részt vett és beszédet mondott: 

  1. a KÉSZ Csoport generálkivitelező vállalatától Tápai Árpád, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgató-helyettese,
  2. Árkovics István, a Pannónia Nyugdíjpénztár Igazgatótanács elnöke,
  3. Vokony János, a Pannónia Nyugdíjpénztár Igazgatótanács korábbi elnöke,
  4. Nagy Péter, a TNA Stúdió építész tervezője,
  5. Csuhay Attila, a GPM Kft. ügyvezető - projektmenedzsere, illetve
  6. Dr. Katona András, a Bíráló Bizottság referense.

A Bíráló Bizottság részéről továbbá jelen volt Bálint Péter, a Bíráló Bizottság alelnöke a tanúsítványokat nyújtotta át Nagy Péternek, Tápai Árpádnak és Csuhay Attilának. 

 

Az eseményen mindemellett egy a tavalyi pandémiás időszak alatt elmaradt, és a kivitelezést külön elismerő, személyre szóló Építési Alkotói díjak átadására is sor került. Ez utóbbi elismerésben két szakembert is részesítettek. Az egyik díjazott Németh Róbert, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. építőmérnöke, aki a kecskeméti MH59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison végzett kifutópálya felújítás építési munkáinak irányításáért kapta.

Nívódíj táblát avattunk a Benczúr 11 projektünknél!