Metal.Meet néven tartott nívós szakmai találkozót a KÉSZ Metaltech Kecskeméten

Metal.Meet néven tartott nívós szakmai találkozót a KÉSZ Metaltech Kecskeméten

A KÉSZ Metaltech a KÉSZ Csoport egyik zászlóshajója és rendkívüli hazai és nemzetközi projektek részesei, legyen szó például stadionról vagy Budapest első felhőkarcolójáról. A tagvállalat komoly változáson ment át az utóbbi években mind a kollégák számát és szakértelmének, tudásának minőségét, mind a szolgáltatási palettát tekintve. Hogy bemutassák és egyben a jövőben be is vonzzák a lehetséges együttműködéseket, a KÉSZ Metaltech egy nívós szakmai rendezvényre invitálta üzleti partnereit Kecskemétre.

A nagyszabású eseményen, amelyen több mint 100 résztvevő volt jelen, a szakmai előadások mellett a vendégek exkluzív betekintést nyerhettek az előállítás folyamatába, hiszen egy vezetői túravezetéssel egybekötött gyárlátogatáson is részt vehettek. Az előadások során a hallgatóság kulisszatitkokat tudhatott meg például a MOL Campus, a Hungexpo Revitalizációja, a Nemzeti Atlétikai Stadion, az M3-as metró felújítása kapcsán, de a szakemberek beszámoltak a szervezeti fejlődésről és a nemzetközi terjeszkedési tervekről is.

Metal.Meet néven tartott nívós szakmai találkozót a KÉSZ Metaltech Kecskeméten

 

A nívós rendezvényen az alábbi előadók vettek részt:

  1. Wolf András - Market Építő Zrt., műszaki igazgató (legmagasabb hazai épület projekt, a MOL Campus)
  2. Harmadás Péter - KÉSZ Metaltech Kft. projektvezető (legmagasabb hazai épület projekt, a MOL Campus)
  3. Pintér Szabina - KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., projektvezető (legnagyobb hazai építkezés, a Hungexpo)
  4. Kardos Zoltán - KÉSZ Metaltech Kft., cégvezető (legnagyobb hazai építkezés, a Hungexpo)
  5. Kocsis András Balázs - bim.GROUP Kft., üzletfejlesztési vezető (legkomplexebb hazai építkezés, a Nemzeti Atlétikai Stadion)
  6. Sörös Péter - KÉSZ Metaltech Kft., főmérnök (legkomplexebb hazai építkezés, a Nemzeti Atlétikai Stadion)
  7. Kertai Tamás - Alufe Kft., ügyvezető (szervezeti fejlődés és a nemzetközi terjeszkedés)
  8. Thorsten Evenkamp - fronTek CEO (nemzetközi terjeszkedés)
  9. Turcsányi Balázs - KÉSZ Metaltech Kft., üzletfejlesztési menedzser (napelemes parkolólefedés megoldás)

Metal.Meet néven tartott nívós szakmai találkozót a KÉSZ Metaltech Kecskeméten

A házigazda Barócsi Róbert, a KÉSZ Metaltech ügyvezető igazgatója és a KÉSZ Csoport Építészeti és Szerkezeti Megoldások ágazatvezetője volt. Róbert többek között beszámolt az ágazatban rejlő lehetőségekről és a közelmúlt jelentős lépéseiről, akvizícióiról, továbbá beszélt a nemzetközi tervekről és a hazai elképzelésekről.

„Az ágazat jelentős mértékben fejlődött mind létszámban, mind pedig képességekben is” – hangsúlyozta Barócsi Róbert. „Az immár mintegy 750 fővel dolgozó részleghez nemrég csatlakozott két vállalat: a magyar FRONTAL Csoport, mely alumínium-üveg homlokzattechnikát szállítva és építve Németországban, Ausztriában és Magyarországon is rendkívül látványos projektekben vesz részt, illetve az innovatív német frontTEK GmbH, mely porcelán-épülethomlokzatokkal dolgozik” – tette hozzá Róbert.

Az idén 40 éves KÉSZ Csoport rendkívüli utat járt be, de ettől függetlenül nem a múltba, hanem a jövőbe tekint. „Az előadásokon felvázolt eredmények és a jövőbemutató célok a kezdetektől Varga Mihály által vezetett, immár 40 éves KÉSZ Csoport múltjára építve valósulhatnak meg. A cégcsoport az elmúlt években elérkezettnek látta az időt, hogy nemzetközi terjeszkedését új szintre emelje.”

Metal.Meet néven tartott nívós szakmai találkozót a KÉSZ Metaltech Kecskeméten

Oka volt annak, hogy megszületett a KÉSZ Metaltech: „2013-15-ben indult meg az a jelentősebb átszervezés, melynek célja az volt, hogy új, korszerűbb struktúrában működjön a vállalat. Ennek folytatásaként 2019 végén döntött úgy a vezetés, hogy ehhez teljesen új brandet alakít ki és egy új, tudatos csapatot állít össze: így jött létre a KÉSZ Metaltech. Ez a szervezeti egység már képes arra, hogy gyakorlatilag folyamatosan, egyre több megrendelés birtokában jelen legyen a globális piacon is, egyre több országban, domináns módon a DACH régióban, illetve a skandináv térségben is. Sikerünk egyik titka - amint mottónk is utal rá -, hogy a tudásra építünk” – folytatta.

Az ágazatvezető a hazai piac kapcsán hozzátette: „Többek között külföldi tapasztalatainkat is felhasználva itthon eredményesen tudtunk részt venni az irodaépítési boomban és a logisztikai piacon is jól tudtunk teljesíteni. Korszerű szemléletmódot honosítottunk meg, és ehhez kapcsolódva tudatosan gyarapítottuk gépparkunkat, illetve jelentős digitális fejlesztéseket is végrehajtunk” – fejtette ki. 

Mindezt figyelembe véve egy új irány is stratégiai szintre lépett a KÉSZ Csoportban. „Három nagy, a fenntarthatósággal kapcsolatos fejlesztési projektünk már megvalósítási fázisba ért”.

Végezetül pedig beszélt arról, hogy a KÉSZ Csoport nem tervezi a lassítást, sőt! „Új marketingkampányban szeretnénk bemutatni az elért fejlődés szintjét. Ez a „leg”-ek kampánya, mely azt hivatott bemutatni, hogy a KÉSZ Csoport közreműködésével épült ma Magyarországon a legmagasabb, a legmélyebb, és a legkomplexebb épület. Barócsi Róbert felszólalása végén a Cégcsoport partnereinek köszönte meg az együttműködést: külön kiemelve a tervezőket, a gyártókat, a beszállítókat és a megrendelőket is. Szintén hangsúlyozta, hogy a bim.Group Kft. és a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. a KÉSZ Metaltech Kft.-nek olyan partnere, akikkel minden projektben szorosan együttműködnek, és akik nélkül a konferencia sem valósulhatott volna meg.

Metal.Meet néven tartott nívós szakmai találkozót a KÉSZ Metaltech Kecskeméten
Metal.Meet néven tartott nívós szakmai találkozót a KÉSZ Metaltech Kecskeméten