Megtartották Budapest egyik legnagyobb lakókomplexumának bokrétaünnepségét

Fontos mérföldkőhöz érkezett Budapest egyik legnagyobb és legegyedibb lakóparkjának kivitelezése, ugyanis a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport fejlesztésében megvalósuló Duna Terasz Grande elérte a legmagasabb pontját és megrendezhették az iparágban ilyenkor hagyományos bokrétaünnepséget. A fenntarthatóságot, energiatudatosságot és okos megoldásokat szem előtt tartva 790 kivételesen komfortos lakást ad át 2023-ban a KÉSZ Csoport a Foka-öbölben. A lakópark mindkét cégcsoport legnagyobb lakáscélú projektje, amellyel hozzájárul a Duna-part mindinkább családbaráttá válásához.

Budapest jelenleg színtere számos grandiózus beruházásnak és nemcsak ipari, hanem lakossági szinten is. A XIII. kerület kiemelkedő ilyen szempontból, a Duna-parti kapcsolatnak köszönhetően pedig a lélegzetelállító látvány garantált. A környezeti adottságok inspirálták a főváros egyik legnagyobb lakóingatlan beruházását is, amely során a Vadász Építész Stúdió és az Óbuda Építész Stúdió tervezése nyomán megszületik a Duna Terasz Grande 2023-ban. A projekt kivételes mérföldkőhöz érkezett, ugyanis 2021. szeptember 24-én megtartották az ilyenkor hagyományos bokrétaünnepséget a helyszínen. 

A D&B Ingatlan-Csoport fejlesztésében és a KÉSZ Csoport kivitelezésében megvalósuló grandiózus komplexum 790 30m2 és 117 m2 közötti lakással 19 üzlettel és belső parkokkal, közösségi tetőteraszokkal várja majd a Duna-part egyik frekventált szakaszán a leendő lakókat, amely beruházás során kiemelten fontos a fenntarthatóság, az energiatudatosság, valamint az okos megoldások figyelembevétele. Azért is fontosak ezek a tényezők a KÉSZ Cégcsoport számára, mert a vállalat hosszú távú fenntarthatósági programba kezdett, és a zöld szempontok mentén vizsgálja meg a saját működését. A vállalat a szén-dioxid kibocsátását, az ökológiai lábnyomát 34 százalékkal csökkenti 2030-ra a 2019-es adatokhoz képest. Cél továbbá, hogy az iparági mellett lakossági szinten is tegyen a zöldebb jövőért, így Máté Bence világhírű természetfotóssal együtt egy interaktív, szabadtéri kiállítást is rendezett a Duna Terasz Grande építkezésének helyszínén „NATURBAN 2021 – Avagy a természet a városba költözött” címmel idén, a nyár folyamán.

Tápai Árpád, a KÉSZ Csoport generálkivitelező vállalatának, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.-nek vezérigazgató-helyettese az ünnepi köszöntőjében kiemelte: „Kivételes naphoz érkeztünk, hiszen Budapest, és a Duna-part látképének formálása rendkívüli felelősséggel jár. A projekt nem mindennapi helyet foglal el a Cégcsoport történetében sem, hiszen a több száz lakásos komplexum a KÉSZ Csoport számára az eddigi legnagyobb lakóingatlan célú kivitelezés. Büszkén elmondhatom, hogy a kollégák szakértelmének és elhivatottságának köszönhetően magas színvonalon, határidőre elérkezhettünk erre a pontra. Mindehhez nagyban hozzájárul a beruházó Duna Terasz Grande-val való példaértékű együttműködésünk is.”

„A Duna Terasz beruházásokkal évek óta aktívan hozzájárulunk a kerület és a lokáció megújulásához, a jövőben pedig a D&B Ingatlanfejlesztő-Cégcsoport segítségével indul el a patak menti térrész és az öböl megújítása. Nagy öröm számunkra, hogy a Duna Terasz Grande nem csak építészetileg, hanem értékesítési volumenét tekintve is fontos mérföldkövet ért el: az értékesítés kezdete óta, nyolc hónap alatt a lakások közel 60%-a talált gazdára. Ez számunkra azt jelzi, hogy a lakásvásárlók számára fontosak a Duna Terasz Grande értékei: a fenntarthatóság, a zöld élettér és az időtálló építészet.” - emelte ki Tóth Csaba, a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport ügyvezető igazgatója.

A lenyűgöző számok is mutatják a munka hatalmas voltát, hogy nem kevesebb mint 25 450 m2 aktív betonos felület fűtő-hűtő panel került telepítésre, amelyek a lakóhelyiségenkénti  hőmérséklet szabályozásnak köszönhetően 20-25 százalék energiát képesek megtakarítani. Továbbá 50.000m3 betont, 9300km betonacélt (Budapest-Las Vegas légvonalban), 220.000m2 zsaluzatot (44 focipálya mérete) használtak. Összességében elmondható, hogy az épületben kialakításra kerülő gépészeti rendszereket a legmodernebb technológiákkal szabályozzák, követik nyomon a folyadékok, valamint a levegő áramlását, illetve hőmérsékletét, hogy a legkomfortosabb érzést biztosítsák a lakók számára.