Látványos image videót kapott a bim.Group

A független tervezőirodaként működő bim.GROUP első, látványos image videóját készítette el a Positive Adamsky kreatív csapata. A kisfilm a külföldi piacra lépésben is segíti a bim.GROUP-ot.

Az építészeti tervezéssel és többek között belsőépítészettel, acél-és vasbeton-tartószerkezet tervezésével foglalkozó bim.GROUP-nál az épületek megalkotására művészetként tekintenek, legyen szó lakó- és irodaépületekről, sport- és szabadidős létesítményekről, vagy éppen ipari komplexumokról. Több mint 3000 sikeres hazai és nemzetközi projekttel a hátuk mögött a bim.Group még erőteljesebben nyit a külpiacok felé: ebben segít a cég új, nagyszabású image videója is.

A Positive Adamsky kreatív csapatának koncepciója a tervezésben rejlő művészetet mutatja be. A film párhuzamot von a designban és az olyan művészeti ágakban rejlő alkotási élmény és teljesítmény között mint a festészet, tánc vagy éppen a klasszikus zene. A kisfilmben megjelenik egy festő, egy karmester és egy táncos, majd ugyanolyan alkotói áhítattal egy tervező is. Az épület, amin a filmben dolgozik a tervező ráadásul tényleg bim.GROUP-os munka: a cég vezető építészének, Bíró Áronnak az alkotása, és a közeli felvételek is az ő kezét mutatják. Nemcsak a film vizualitása, de Gerlóczy Zsigmond egyedi zenéjének progresszív jegyei is a tervezésben használt szabad és művészi látásmódot jelenítik meg.

„Amikor alkotásról beszélünk, talán ritkábban jut az eszünkbe a tervezői munka és az építészet, holott egy irodaház, egy lakóépület vagy egy múzeum megtervezése ugyanúgy művészi munka, ahol a fantázia és a kreativitás szárnyalhat. A külpiacokon való megjelenéshez ezért egy olyan filmet szerettünk volna, ami jól tükrözi azt, hogyan gondolunk a bim.Group-nál a tervezés folyamatára: azt hiszem, sikerült megmutatni, mit is értünk az Art of Engineering alatt” – mondta Ballay Zsolt, a bim.Group cégvezetője.

Megbízó: bim.GROUP / KÉSZ Csoport
Marketing- és vállalati kommunikációs igazgató: Metykó Tibor
Ügynökség: Positive Adamsky
Creative Director: Nagy Márton
Stratéga: Mészáros Péter
Account Group Head: Mészáros Szilvia
Animáció: Kiss Melinda, Sterbinszky Zsolt
Rendező: Koblicska P. Örs
Operatőr: Spáh Károly
Producer: Torma Viktor
Zeneszerző: Gerlóczy Zsigmond