KESZ Constructii Romania gyártóüzem létrehozása kapacitásbővítés érdekében

KESZ Constructii Romania gyártóüzem létrehozása kapacitásbővítés érdekében

Támogató neve: HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt.
Pályázat megnevezése: NTP2020 Külpiaci Növekedési Támogatás
Projekt címe: KESZ Constructii Romania gyártóüzem létrehozása kapacitásbővítés érdekében
Szerződött támogatás összege: 761 334 756 Ft

Projekt tartalmának bemutatása:

A KÉSZ Csoport hazánk egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportja. Sikeres nemzetközi terjeszkedése, piaci függetlensége és ágazatformáló szerepe kiemeli a hazai versenytársak köréből. A KÉSZ Csoport a kelet-közép-európai régió egyik meghatározó vállalatává kíván válni, és magyar cégcsoportként egyre jelentősebb nemzetközi sikereket elérni. Az exportpiacokon elért eddigi eredményei alapján elsők között vehet részt a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. által kezdeményezett Külpiaci Növekedési Támogatás programjában.

A kitűzött nemzetközi célok elérésében kiemelt szerepet kap a KÉSZ Csoport román leányvállalata, a KESZ Constructii Romania SRL.

Annak érdekében, hogy a KÉSZ Csoport a jelenlegi környezetben kínálkozó lehetőségeket meg tudja szerezni román leányvállalatának a KESZ Constructii Romania SRL komplex fejlesztését tervezi. A projekt keretében új ingatlan kerül megvásárlásra Várfalván (Kolozs megye, Várfalva 54568 és 54569 hrsz.), mely egyben a vállalat új telephelyéül is szolgál majd. A telephely kialakítását követően gyártócsarnok építésére is sor kerül, mellyel egybekötve elkezdődik az gyártócsarnok eszközpark felszerelésének beszerzése.  A beruházás megvalósításával a KÉSZ Románia adaptív innovációt hajt végre, mely során technológiai tudástranszferrel a beszerzett új technológia használatának elsajátításával korábban nem végzett szolgáltatást tud majd nyújtani. A projekt célja, hogy a technológiai újtásokkal, innovációval a beruházás eredményeként létrejövő gyártóüzem termelési kapacitás növekedjen, új termékeket állítson elő, melyek közvetlen értékesítésre kerülnek.

KESZ Constructii Romania gyártóüzem létrehozása kapacitásbővítés érdekében