Csőlézer

Az építőipar legnagyobb méretű csőlézerével dolgozik a KÉSZ Ipari Gyártó Kft.

A legnagyobb méretű és teljesítményű Trumpf TruLaser Tube 7000 (T07) típusú csőlézerrel büszkélkedhet a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. kecskeméti üzeme, mely specialitása, hogy nemcsak acélt tud vágni, hanem további „termikusan vágható” anyagokat is: rozsdamentes acélt, alumíniumot, rezet és bronzot is. Ezen kívül 6,5m-es alapanyagokat képes fogadni maximum 254 mm körátmérőig, mely képességével a legnagyobb méretű csőlézer az építőiparban.

6 kw-os lézerteljesítményével a hagyományos lézerforrásokhoz képest egy nagyságrenddel kisebb fenntartási költséget biztosít a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. számára mind alkatrészigény, mind energia tekintetében.

Csőlézer

Beszerzésére azért volt szükség, mert a legyártott szerkezetek egyre nagyobb számban tartalmaznak viszonylag kis falvastagságú és kis átmérőjű profilokat. 

A beszerzés során figyelembe vették, hogy a cégcsoport nagyobb érdeklődést mutat a szabad üvegfelületek gyártására, szerelésére, amihez elengedhetetlen egy ilyen komoly berendezés, melynek segítségével csavarkötést tudnak létrehozni a hosszú alkatrészek elérhetetlen részein is. 

Csőlézer

A vágható profilok közé tartoznak a H az L és U alakú profilok, zártszelvények és csövek is, de különleges profilok vágása és azok varratelőkészítése is lehetséges a csőlézerrel.

Az acélszerkezeti üzem új eszköze képes fúrni, sőt menetelt furatokat is elkészíteni. Várakozáson felüli gyors működése miatt jelenleg általában egy műszakban dolgozik.