A természet a városba költözik – interaktív kiállítással „zöldít” a KÉSZ Csoport

Interaktív, szabadtéri kiállítással hívja fel a figyelmet a fenntarthatóságra a KÉSZ Csoport. Az építőipari vállalat Máté Bence világhírű természetfotós több mint száz kivételes fotóját mutatja be a vállalat fenntarthatósági programjának indulása apropóján. A tárlat teljes anyaga online is megtekinthető, a kampányhoz pedig webAR-megoldás is kapcsolódik. 

Az építőipar előtt álló kihívások közül az egyik legjelentősebb a fenntarthatóság kérdése. A KÉSZ Csoport, Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportja felelős vállalatként ezért átfogó és hosszú távú fenntarthatósági programba kezdett, amely során a vállalat 2030-ra, a 2019-es adatokhoz képest 34 százalékkal csökkenti szén-dioxid kibocsátását, valamint ökológiai lábnyomát. 

„A KÉSZ Csoportnál folyamatosan azon dolgozunk, hogy működésünket és folyamatainkat innovatív megoldások és technológiák segítségével fejlesszük. Az iparági mellett lakossági szinten is szeretnénk tenni a zöldebb jövőért, ezért több aktivitást és kampányt is indítunk a közeljövőben. Az első ilyen aktivitásunk a fenntarthatósági programunk indulását is jelző interaktív, szabadtéri kiállítás, amely Máté Bence világhírű természetfotós munkáit mutatja be. A kiállításon szereplő képeket úgy válogattuk össze, hogy azok reflektáljanak a KÉSZ Csoport vállalati értékeire” – mondta Metykó Tibor, a KÉSZ Csoport marketing- és vállalati kommunikációs igazgatója.

A „NATURBAN 2021 – Avagy a természet a városba költözött” című kiállításon Máté Bence több mint 100 alkotása várja a látogatókat Budapesten, a XIII. kerületben. A kiállításhoz egy microsite is készült, a naturban.keszgroup.com oldalon a szabadtéri tárlat teljes anyaga megtekinthető, így bárki, bárhonnan megnézheti az alkotásokat. A weboldalon Máté Bence exkluzív audiokommentárjai is elérhetők, amivel a látogatók és a tárlatot virtuálisan bejárók is megismerhetik a fotók mögött rejtőző történeteket. 

A kampányhoz webAR-megoldás is kapcsolódik, azaz egy webes alapú, kiterjesztett valóság platform segítségével egy természetfotó meg is elevenedik. Ezzel a fotóval és az online elérhető animációval pedig több vidéki nagyvárosban is találkozhatnak az érdeklődők.

A vállalat az év második felében egy Hackaton versenyt is elindít, amely során partnert keres a fenntarthatósági céljainak eléréséhez. Ennek keretében a résztvevők – fiatal szakemberek, start-up vállalkozások – egy meghatározott, fenntarthatóságot érintő problémára hoznak megoldási javaslatokat. 

NATURBAN 2021 – Életterek találkozása, avagy a természet a városba költözött
Máté Bence és a KÉSZ Csoport interaktív kiállítása
Időpont: 2021. május 15. – 2021. június 30.
Helyszín: 1138 Budapest, Úszódaru és Sólyatér utca sarka (Duna Terasz Grande építkezés)
Microsite: naturban.keszgroup.com