BIM Ösztöndíj Program

Rendkívüli érdeklődés övezte a BIM Ösztöndíj Programunkat

Több mint 40 (magyar és külföldi) jelentkezés érkezett a KÉSZ Csoport és a Budapesti Műszaki Egyetem együttműködésében megvalósuló BIM Ösztöndíj Programra, a pályázatok pedig már kiértékelés alatt vannak, október 10-ig választjuk ki a következő körbe jutó jelölteket. A végleges gyakornokcsapat kialakítása több terület kooperációjában valósul meg személyes interjúk segítségével a sikeres pályázók novemberben pedig már csatlakozhatnak is a csapathoz. A jelentkezők személyesen is találkozhattak a KÉSZ Csoport munkatársaival, ugyanis szeptember végén a BME K épületében kitelepülést szerveztünk.

A program elsődleges célja, hogy az ösztöndíjas diákok minél több területen támogassák a Cégcsoport BIM-transzformációját és az építőipar digitalizációjához elengedhetetlen szemléletmód beépülését. A KÉSZ Csoport számára ez egy rendkívül fontos lépcsőt jelent, főként a BIM szempontból kiemelt tagvállalataink és stratégiai partnereink tekintetében. 

Az idei év januárjában elfogadott Cégcsoportos BIM Stratégia megvalósításának egyik fontos lépése ez a kezdeményezés, melynek keretein belül a Budapesti Műszaki Egyetemen tanuló alapszakos (3. vagy 4. éves) és mesterszakos, a BIM szemléletmód és az innovatív gondolkodás iránt nyitott építő- és építészmérnök, valamint gépész- és villamosmérnök hallgatók jelentkezését vártuk.  

Az ösztöndíj egyben egy 8-12 hónapig tartó flexibilis gyakornoki program, melynek keretein belül a diákok testközelből megismerkedhetnek valós építőipari projektekkel, nem utolsó sorban pedig a BIM szemléletmóddal, amelyre a Cégcsoport jövőjét építjük. A felvételt nyert hallgatók emellett karriertanácsadásban és személyre szabott coachingban is részesülnek, illetve a szakdolgozatuk megírásában is támogatást kapnak.