Különdíjat osztott a PROVIM Kft. a Fény Mestere Nívódíj versenyen

Különdíjat osztott a PROVIM Kft. a Fény Mestere Nívódíj versenyen

A Fény Mestere Nívódíj pályázat Mesterdíját a kezdetektől támogatja a Provim Kft. Az idei elismerést egy nagyon különleges fényinstalláció készítője: Harcos Andrea vehette át Bognár László operatív vezetőtől. A Fény Mestere Nívódíj évről évre 2 fő kategóriában, 6 különdíj és 3 közönségdíj kategóriában díjazza a legelképesztőbb, legkiemelkedőbb és legextrémebb fényművészeti alkotásokat.

A 2024-es megméretésre bármely, az utóbbi 2 évben Magyarországon megvalósult, nívós kialakítású világítási rendszert, vagy berendezést magába foglaló munkával, továbbá innovatív világítási megoldást kivitelező iparművészeti alkotással, tárggyal lehetett pályázni.

A PROVIM Kft. mellett a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata, a Magyar Építőművészet folyóirat, és a Magyar Belsőépítész Egyesület is különdíjjal csatlakozott az idei Fény Mestere kezdeményezéshez. 2024-ben rekordszámú pályázat érkezett a Fény Mestere Nívódíjra, a benyújtott érvényes pályaművek pedig külön nevezés nélkül automatikusan pályáznak az összes, idén 6 kategóriában indított különdíjra is. 
 
A különdíj elbírálásakor a pályázók anyagait idén először egy 10 fős zsűri tekintette át, amit a KÉSZ Csoport Ipari Technológiák cégeinek sokéves villamosipari tapasztalattal rendelkező kollégái alkottak. 
 
A zsűri szavazatai alapján a PROVIM Mesterdíjjal idén Harcos Andrea: Minden egy című pályamunkáját jutalmazták.