KÉSZ Next! Készülőben a Cégcsoport fenntarthatósági stratégiája!

KÉSZ Next! Készülőben a Cégcsoport fenntarthatósági stratégiája!

A KÉSZ Csoport kiemelt figyelmet szentel a fenntarthatóság témakörének és törekszünk arra, hogy a lehetőségeinkhez mérten minden területen javítsunk működésünkön a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe véve. Tesszük mindezt első körben a hazai anyavállalat tagvállalatainak és területeinek bevonásával, majd később kiterjesztve haladunk lépésről-lépésre a szükséges és elégséges mértékben, itthon és külföldön egyaránt.

Nagyon fontos számunkra a kollégák véleménye, így mielőtt nekikezdtünk volna a fenntarthatósági stratégiánk kialakításának az érintett vezetőkkel, munkatársainkat is megkérdeztünk, hogy mit gondolnak a témakörről, mit szeretnének, milyen kérdésekkel foglalkozzunk átfogóbban a közeljövőben. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki kitöltötte a fenntarthatósági kérdőívet és véleményével hozzájárult ahhoz, hogy közösen elinduljunk együtt a felelősségteljes jövő irányába. A fenntarthatósági stratégiánk kialakítása ugyanis közös célunk, annak érdekében, hogy hosszútávon tudjunk értéket teremteni, növelhessük az érintetti bizalmat és a Cégcsoport ellenállóképességét.

KÉSZ Next! Készülőben a Cégcsoport fenntarthatósági stratégiája!

A fenntarthatósági törekvések megvalósítása érdekében nemrégiben a felsővezetők stratégiaalkotó workshopon vettek részt a Puskás Arénában, ahol többek között megismerték a hazai és nemzetközi építőipari ágazati trendeket, a KÉSZ Csoportban az elmúlt hónapokban lezajlott fenntarthatósági átvilágítás eredményeit, a Cégcsoport kiszámított karbonlábnyomát, valamint a lényegességi felmérés eredményeit is - mindezt a KPMG, mint szakmai tanácsadó közreműködésével.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a KÉSZ Csoportot támogathatjuk az ESG stratégia kialakításában és az első professzionális fenntarthatósági jelentés elkészítésében. Ebben a folyamatban egy kiemelten fontos mérföldkő volt a június végén megrendezett felsővezetői workshop, ahol a vezetők maximális nyitottságát, érdeklődését, támogatását érzékeltük. A folytatásban tovább specifikáljuk az irányokat, pontosítjuk a célokat és közösen kijelöljük az oda vezető utakat” – Szabó István, a KPMG CEE Head of Sustainability igazgatója.

A stratégiaalkotás folyamatának elindítása mellett örömmel jelentjük be azt is, hogy a KÉSZ Holding Zrt. tagja lett a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (Hungary Green Building Council, HuGBC), amely szakmai közösségként 2009 óta fogja össze az építésgazdaság minden területét. A HuGBC célja, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájáruljon a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon.

„A sikeres, fenntartható jövő folyamatos fejlesztéssel, új nézőpontok beemelésével valósulhat meg. A KÉSZ Csoport felelős vállalatként, illetve Magyarország meghatározó építőipari szereplőjeként kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy tevékenyen hozzájáruljon a fenntartható fejlődéshez és a gazdasági, környezeti, valamint társadalmi szempontok integrálásával hosszú távra alakítsa ki stratégiáját, növelje versenyképességét” – Vida Tamás, a KÉSZ Holding Zrt. vezérigazgatója.