Elballagtak a jövő hegesztői

Elballagtak a jövő hegesztői

Négy éve, a Gál Ferenc Egyetem fenntartásában és a KÉSZ Csoport támogatásával jött létre az a piaci igényekhez maximálisan illeszkedő, értékalapú és gyakorlatorientált duális képzési forma, amely keretében ma már öt szakmában képeznek diákokat. Örömmel jelentjük, hogy szombaton tizenegy hegesztő ballagott el a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi Tagintézményében. A képzésre tizenketten jelentkeztek, így alig volt lemorzsolódás, ami szinte példátlan. Emellett nagyszerű hír, hogy a végzett tanulók közül 8 fő második szakma tanulásával itt folytatja tanulmányait épület- és szerkezetlakatos szakon, egy tanuló pedig napokon belül a Mahart Tiszayacht állományába kerül.

A rendezvényen KÉSZ Csoport alapítója, Varga Mihály is részt vett, aki arról beszélt, hogy számára mindig a szakma volt az első, neki három is van, köztük a hegesztő. Az iskola és a képzés jövőjéről elmondta, hogy folyamatosan növelni szeretnék a létszámot a jelenlegi százról közel kétszázra. A cégalapító arról is beszélt, hogy az építőiparban dolgozók maradandót alkotnak, ezért azt jól kell csinálni. Hangsúlyozta, hogy csapatokat kell építeni, mert a képzés legelején nem biztos, hogy kiderül, hogy ki alkalmas a továbblépésre. Példaként említette, hogy a KÉSZ Csoportnál több olyan ember is dolgozik, aki villanyszerelőként kezdte, de ma már üzemvezetőként dolgozik.

Naderi Zsuzsanna felel a Szegeden, Kecskeméten és Budapesten megvalósuló szakképzési tevékenységért, aki elmondta, hogy a Cégcsoport mind pénzügyileg, mind szakmailag folyamatosan támogatja a szakképző intézmény működését, az iskolával partnerségben biztosítja a tanulók duális képzését, az egyházi fenntartó pedig szakmai programjával biztosítja a tanulók értékalapú nevelését.

A szegedi Gál Ferenc Egyetem és a KÉSZ Csoport közös működtetésű szakképző intézményében a következő tanévben már a 150 főt is eléri a tanulók létszáma. Az idén szeptemberben első alkalommal 5 éves épületgépész technikus képzés is indul 20 fős osztálylétszámmal, amiből érezni, hogy egyre nagyobb a bizalom és az igény az iskola képzései felé.

A szegedi képzésre jelentkezők egyebek között olyan hazai építőgazdasági hiányszakmákat tanulhatnak a hegesztő és az épületgépész technikus mellett, mint az épület- és szerkezetlakatos, hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő, víz- és csatornarendszer-szerelő, központi fűtés- és gázhálózat-szerelő, valamint szerkezetépítő és -szerelő.

Elballagtak a jövő hegesztői
Elballagtak a jövő hegesztői
Elballagtak a jövő hegesztői