Szállodamenedzsment, vendéglátás

Four Points by Sheraton

A KÉSZ Csoport kötelékében több szállodai és vendéglátóegység fogadja a megszállni vágyókat, és ad otthont különböző eseményeknek, rendezvényeknek.

A KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. a KÉSZ Csoport tagvállalata és a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont üzemeltetője. A Marriott szállodalánc tagjaként üzemelő Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont Kecskemét egyik legforgalmasabb utcájában, az Izsáki úton található. A 136 szobás szálloda elsősorban a Kecskemétre érkező üzletemberek szálláshelye és a térség meghatározó rendezvény- és konferenciaközpontja, valamint a városba érkező turisták, sportolók kedvelt szálláshelye. Kecskemét legnagyobb négycsillagos szállodája egy konferenciaközponttal kiegészülve 2013 tavaszán nyitotta meg kapuit. Az épületegyüttes az építési terhelés csökkentése és az újrahasznosítás jegyében született egykori történelmi, ipartörténeti hagyatékok szomszédságában. A szálloda helyén az 1960-as évek végén épült, egykori Fémmunkás Vállalat négyszintes irodaháza állt. A statikai vizsgálatok szerint a korábbi irodablokk masszív vasbeton szerkezete alkalmasnak bizonyult a hotel szerkezeti elemeinek hordozására, így megtartva az alappilléreket, amire épült az új, impozáns épület. Az építkezés a KÉSZ Csoport beruházásában valósult meg európai uniós pályázati támogatások bevonásával, mindemellett a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. kivitelezésében. A hotel terveit a KÉSZ Csoport tervezői készítették külső tervezők bevonásával. A tervezési koncepció igazodott a célközönség igényeihez, valamint a hotellánc követelményeihez, de jelentős egyedi dizájn- és élményelemekkel is bővült. Az épületegyüttes egyben a Cégcsoport saját építőanyagainak és építési megoldásainak referencia komplexuma is. A kiváló felszereltség és a világszínvonalú szolgáltatásokon túl a hotel több szálon kötődik a helyi hagyományokhoz, valamint a természeti értékekhez. A szálloda kialakításakor cél volt, hogy a modern technológiákkal, szolgáltatásokkal felvértezett szálloda jól illeszkedjen a helyi kultúrkörbe.

A Hódmezővásárhelyen található Hotel Ginkgo 2010. augusztusában kezdte meg működését, akkor még Best Western Hotel Ginkgo Sas néven. A szálloda megálmodói és beruházói hódmezővásárhelyi magánszemélyek voltak, olyan lokálpatrióta szemléletű személyek, akik a gazdasági érdekeken túl egy helyi, minőségi szálloda koncepcióját szívügyüknek érezték. A hotel az épület udvarán található Ginkgo fáról kapta a nevét, amely egy több mint 100 éves páfrányfenyő típusú növény, korából és jellegéből adódóan az épület 5. szintjének magasságáig nyújtózik.

Hotel Ginkgo

A szálloda eredetileg 90 szobával nyitotta meg kapuit, amelyek között a standard franciaágyas és kétágyas szobatípusokon túl konyhával felszerelt apartmanok és dupla légterű, nappalival rendelkező lakosztályok is kialakításra kerültek szem előtt tartva azon vendégek igényeit, akik esetlegesen a hosszabb tartózkodás mellett döntenek, vagy nagyobb hangsúlyt fektetnek a kényelmes, otthonias érzés élményére. A kezdetektől 4 csillagos minősítésű szálloda a piaci bevezetés érdekében csatlakozott a Best Western szállodalánchoz, amely együttműködésből végül 2013. év végén lépett ki, nem sokkal a KÉSZ Csoporthoz való csatlakozást követően. A Cégcsoporthoz való csatlakozással a tulajdonosok számának köre kettőre szűkült. Ezzel a csatlakozással a szálloda új lendületet kapott, a KÉSZ Csoport szakmai irányításával magasabb hatékonysággal és tudatosabb működési modellel dolgoznak. Jelentős strukturális változáson mentek keresztül, számos addig külső szolgáltatók általi tevékenység mára a Cégcsoporton belül kerül ellátásra, ezzel erősítve a szinergiát. A szálloda alapvetően reggelivel kiegészített ellátással biztosít szálláshely-szolgáltatást, amelyen túl csoportosan érkező megrendelőiknek ebéd- és vacsorakínálattal is szolgálnak. Vendégeik gépkocsival biztonságos, kamerával felszerelt mélygarázsban parkolhatnak, illetve használhatják wellness- és fitness részlegeket, amelyek kialakítása 2019-es évre tehető. Annak érdekében pedig, hogy a konferencia turizmus piacán is szereplők lehessenek, összesen maximum 120 fő befogadására alkalmas, szekcionálható rendezvénytermekkel rendelkeznek, hozzájuk tartozó nélkülözhetetlen technikai felszereltséggel. Fő vendégszegmenseik az egyéni üzleti utazókon és szintén egyéni szabadidős vendégeken túl a sportolói csoportok. A szállodába látogató sportolók elsősorban a vízisportokat űzők közül kerülnek ki, így elsősorban úszókat, vízilabdázókat és szinkronúszókat fogadnak nagy számban, akik edzőtáborozási és versenyzési céllal érkeznek Hódmezővásárhelyre.

A Yourhotel Management Kft. hazai vendéglátóipari és szállodaüzemeltető cégként elkötelezett a professzionális, innovatív szállodaüzemeltetés, valamint a hazai minőségi élelmiszerek és vendéglátás iránt. A kecskeméti székhelyű cég telephelye Szegeden, az Oroszlán és Kelemen utca találkozásánál elhelyezkedő Burger-ház. A belvárosban található épület története egészen 1863-ra nyúlik vissza, amikor mint étterem üzemelt, Fogadó a három királyokhoz néven. 1872-ben megszűnt a vendéglő, ekkor került az épület Burger Zsigmond tulajdonába, akiről a ház neve is ered. 1873 tavaszán Burger Zsigmond és Gusztáv könyv- és kőnyomdája, és a Szegedi Hiradó szerkesztősége költözött, továbbá több üzlethelyiség is megtalálható volt benne, többek között fodrászat. 1884 után lakóházként funkcionált, egészen 1986-ig, amikor színművészek lakóházává vált. Amikor az épület a KÉSZ Csoport tulajdonába került, a vezetőség értéket akart teremteni azzal, hogy olyan környezetet hoz létre, amely eredeti szépségében megőrzi a korábbi műemléket. A Burger-ház, „L” alaprajzú kereskedő-polgárház, műemléki védettségű épület belső udvarral. Az épületben található tardosi mészkő lépcsőzet és az eredeti kovácsoltvas korlátjai szerencsésen megmaradtak, ezek is megszépültek. Az épület színezése, a fa nyílászárók is a XIX. századi kezdeteknek szeretnének megfelelni. Az emeleten 15 hotelszoba és plusz egy nagy alapterületű, luxus lakosztályt került kialakításra. A szobák nagy belmagassága lehetővé tette a galériás beépítést. A földszinten, illetve a pince részében rendezvénytermek és étterem került kialakításra.

2011-ben végre megnyitotta kapuit a mostani Soleil Apartman és Bistorant étterem.

Az épület földszintjén található Bistorant Szeged étteremben nagymamáink régen bevált, hagyományos receptjei találkoznak a modern gasztronómiai szemlélettel, így mindenki számára élmény az étkezés. Belsőépítészeti koncepcióként a modern, fiatalos hangulatot, a letisztult formákat és a minőségi anyagok használatát határozták meg. A 2022-es felújítások keretében az épületben újabb termek kerültek kialakításra, így az étterem és borétterem mellett 2 kisebb rendezvényterem és 1 konferenciaterem, valamint egy hangulatos, átmeneti időszakban is használható fűtött belső terasz is a vendégek rendelkezésére áll, hogy azok minden igényét kielégítsék.

Bistorant

A Szegedre látogatók számára kiváló szálláslehetőséget nyújt az emeleti részen található Soleil Apartman, mely nevét a „Napfény városához” híven a francia „soleil”, azaz nap szóból kapta. 15 galériás szobával és egy 125 m2-es Deluxe apartmannal várja a vendégeket Szeged belvárosának szívében, karnyújtásnyira a látnivalóktól és szórakozási lehetőségektől. A négycsillagos szintű szolgáltatásoknak köszönhetően a vendégek az épület múltjához hűen valóban egy királyi fogadóban érezhetik magukat.

Soleil Apartman
 
Szeged mellett Balatonlellén és a horvátországi Baškan is üzemel Soleil Apartman. A plusz két egység közös üzemeltetése 2019. év végén került a YourHotel Management Kft. hatáskörébe. A balatonlellei apartmanház közvetlenül a vízparton fekszik a BL Yacht Club területén, a horvátországi szálláshely pedig a Krk sziget déli részén, Baškan található, a parttól mintegy három perces sétára. 

Balatonlelle

Ez utóbbi két egység nem csak a földrajzi elhelyezkedésük révén biztosít felhőtlen kikapcsolódást az aktív sport szerelmeseinek és a tengerpartra vágyók számára, hanem a gasztronómiai adottságukban rejlő kincsek felfedezése is értéket képviselhetnek.

Baska

Szolgáltatások

Rendezvény és konferencia

Szállodamenedzsment

Vendéglátás

Four Points by Sheraton Kecskemét

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont bemutatkozása 1 percben.

 

Kiemelt tagvállalataink és stratégiai partnereink