Energetika, erőművek

Energetika, erőművek

A 2002-ben alapított Greenergy Cégcsoport egy magyar tulajdonban lévő, független, energiaipari vállalkozás, melynek 2020 óta többségi tulajdonosa a KÉSZ Csoport. A Greenergy akvizíciójával az energetika területére is beléptünk, és tevékenységi körünknek azóta részét képezi többek között a megújuló energiatermelés és a virtuális erőmű rendszerben történő erőművek szabályozása is. A Greenergy több ponton is kapcsolódik a KÉSZ Csoport tagvállalatainak tevékenységéhez. Azon túl, hogy a saját beruházásaink esetében képesek vagyunk akár megújuló energiaforrásokat is használni, ezek a megoldások a partnereink fenntarthatóságát és üzleti versenyképességét is segítik majd. 

A Greenergy Cégcsoport alaptevékenysége a gázmotorokkal történő kapcsolt villamos- és hőenergia termelésre épül. A technológia segítségével a villamosenergia-termelés közben keletkező hő nagyrésze, akár 90 százaléka is hasznosítható, így maximalizálható a hatékonyság. A gázmotoros erőművekben termelt hő értékesítése közvetlenül a helyi partnerek - távhőszolgáltatók, közintézmények, illetve ipari létesítmények - részére történik.  A Greenergy saját kereskedő céget és virtuális erőmű rendszert is létrehozott, mely képes arra, hogy több, decentralizáltan elhelyezkedő kiserőművet összefogjon és irányítson, és együttesen elérje azt a „kritikus méretet”, mellyel képes sikeresen részt venni az Európában egyedülálló kogenerációs erőművekkel történő rendszerszabályozásban.

A társaság teljes körű üzemeltetési és karbantartási feladatokat lát el egyrészt a Greenergy tulajdonában álló kiserőművek, másrészt külső felek gázmotoros kiserőművei részére.  A cég alapításától kezdve elkötelezett a tiszta technológiák, a fejlődő piacok és a fenntartható környezet iránt. A hosszú távú fenntarthatóság érdekében fókuszba helyezi a környezetvédelmet és a zöldenergiát. A társaság mára már több szélerőművet és naperőművet is üzemeltet országszerte. A cégcsoporthoz tartozik jelenleg 24 darab 47 MW összteljesítményű gázmotoros kiserőmű, 2 darab 8 MW összteljesítményű biomassza fűtőmű, 3 darab 4,1 MW összteljesítményű szélerőmű, és 3 darab 14,5 MW teljesítményű naperőmű, melyek működéséért is ők felelnek. 

A közel 20 éves energiapiaci tapasztalatainak, piaci ismereteinek, és kialakult széles körű kapcsolatrendszerének köszönhetően meghatározó, stabil piaci szereplőként határozott úgy a vállalat, hogy ezen adottságait kihasználva, egy új szolgáltatással bővíti portfólióját. Így 2020-tól független energiapiaci szakértőként és beszerzési tanácsadóként kívánja segíteni meglévő és leendő ügyfeleit. Ennek keretében a Greenergy Market Kft. elsősorban a nagyobb villamosenergia, vagy földgáz energia fogyasztással rendelkező fogyasztók számára nyújt komplex beszerzési és tanácsadási szolgáltatást.

Szolgáltatások

Energetikai tanácsadás

Energiaipari szerviz

Energiakereskedelem

Energiatermelés

Kiemelt tagvállalataink és stratégiai partnereink