GFE

Számítógépeket adományoztunk a GFE Technikum és Szakképző Iskola szegedi diákjainak

A Gál Ferenc Egyetemmel közös szakképzési és nevelési programunk legújabb állomásaként informatikai eszközökkel támogattuk a tanulókat, ezzel is lendületet adva a digitális oktatás fejlesztésének.

A KÉSZ Csoport évek óta kiemelt figyelmet fordít a fenntartható működésre és a jövő generációjára. Társadalmi céljaink között szerepel többek között az utánpótlás biztosítása az építőipar számára, az oktatás és szakképzés még erőteljesebb támogatásával, a megfelelő professzionális képzések biztosításával.

A szakképzési rendszerünk egyik kiemelkedő, innovatív eleme a Gál Ferenc Egyetem Technikum és Szakképző Iskolával 2017-ben közösen létrehozott, a piaci igényekhez maximálisan illeszkedő, gyakorlatorientált szakképzési és nevelési programunk. Vida Tamás, a KÉSZ Holding Zrt. vezérigazgatójának kezdeményezésére a cégcsoport mind pénzügyileg, mind szakmailag folyamatosan támogatja a szakképző intézmény szegedi tagintézményének működését, az egyházi fenntartó pedig szakmai programjával biztosítja a tanulók értékalapú nevelését.

A partnerség keretében a KÉSZ Csoport nemrég egy nagy értékű adománnyal is meglepte a diákokat: 45 db számítógépet (notebook, asztali gép, monitor) ajándékoztunk a Gál Ferenc Egyetem Szegedi Technikumában tanulóknak, ezzel is hozzájárulva a digitális oktatás fejlesztéséhez. Az új gépparknak a tanulók és oktatók is egyformán örültek, hiszen mind a diákok tanulmányaihoz, mind pedig a szakmai előmenetelükhöz nagy hasznát tudják venni az újonnan megkapott informatikai eszközöknek.

Az adománynak köszönhetően az idei évtől a szakmai vizsgához szükséges portfóliót is a notebookokon készítik el a tanulók, illetve májusban már interaktív, számítógépes vizsgán adnak majd számot tudásukról. A notebookokat a KÉSZ Csoport képviseletében Szélpál Gábor, az Edupark Ágazati Képzőközpont Nkft. munkatársa adta át Várszegi Évának, a GFE Technikum igazgatójának és az iskola szerencsés diákjainak.