Hengerítő gép

Speciális hengerítő géppel bővült a KÉSZ Csoport kecskeméti üzeme

Magyarországon egyedülálló, nagy átmérőjű acélcsöveket és tartálykocsik plankját gyártó hengerítő géppel gyarapodott a KÉSZ Csoport kecskeméti üzeme. Az üresen 23 tonnás, üzembe helyezését követően 28 tonnás monstrum 2 méter mély aknába került, hogy a talajszintről kezelhető legyen.

A lemezalkatrészekből lemezíveket gyártó, CNC vezérlésű eszköz akár 4 cm vastag acéllemezt is el tud görbíteni, ezáltal hatalmas átmérőjű csöveket készít.

Hengerítő gép

További különlegessége, hogy a hagyományos gépek egyfajta rádiuszt tudnak csak, ez a gép azonban folyamatosan változó rádiuszú elemeket is tud gyártani pl. csigagörbét vagy tartályprofilt. 

Hengerítő gép

A beruházás oka az volt, hogy a tevékenységet korábban csak alvállalkozóval tudtuk elvégeztetni, azonban fontos a Bolliger & Mabillard Inc. által megrendelt termékek teljesítéséhez, továbbá a tartály gyártásnál is elengedhetetlen a gép használata, ami a tavalyi stratégiai célunk volt. Mostantól, gördülékenyebben, gyorsabban és költséghatékonyabban tudjuk a továbbiakban a gyártást teljesíteni. A speciális profilú gép már munkaképes, jelenleg az új hullámvasút rendelésének teljesítését végzi. 

Hengerítő gép

Terveink szerint a közeljövőben az idomok, csövek hengerítését is megoldjuk, megrendelés előkészítés alatt áll ugyanis egy Bendmak PRO-180 típusú idomhengerítő berendezés, aminek beszerzését régóta tervezi a Kft. A telephelyünkre szánt berendezés a magyarországi piacon a legnagyobb kapacitásúak közé tartozik majd: a gép üresen több, mint 9 tonna, és 2x2,5m alapterületű. A helyigénye ugyanakkor ennél lényegesen nagyobb: a hengerítendő profil hosszával ugyanis ez esetben is számolni kell, szélsőséges esetben pedig akár 300mm-es profil ívesítése is elképzelhető a géppel.