Mesekönyv

Mesekönyvvel segített a KÉSZ Csoport a rászoruló gyerekeknek

Különleges, jótékony célú mesekönyvvel lett gazdagabb az építőipar: a KÉSZ Csoport saját munkatársainak gyermekeit hívta segítségül - így az ő rajzaikon és a hozzá készült meséken keresztül mutatjuk be többek között az építőipar világát és a környezetvédelem fontosságát saját készítésű mesekönyvünkben. A Hatszögletű mesék című könyvet óvodás-kisiskolás korú gyermekek rajzai színesítik, a benne rejlő történetek pedig Csáky Ida Anna alkotásai. A kötet ugyan kereskedelmi forgalomba nem került, de egy hónapon keresztül bárki letölthette megújult honlapunkról. A mese letöltésével ráadásul egy jó ügyet is támogathatnak az érdeklődők: a kampány időszaka alatt az olvasók tetszőleges összeget adományozhattak a Bethesda Gyermekkórház alapítványának a letöltésért cserébe.

A KÉSZ Csoportnál több figyelemfelkeltő programot és aktivitást is indítottunk a tavalyi évben azzal a céllal, hogy jobban bevonjuk munkavállalóinkat a fenntarthatóbb működést és a környezetvédelmet előtérbe helyező törekvéseinkbe és ezáltal segítsük a Cégcsoporton belüli szemléletváltást és a témakör mélyebb megértését. 40. születésnapunk alkalmából egy rendhagyó kezdeményezésbe fogtunk: rajzpályázatot hirdetettünk a kollégák gyermekeinek körében, majd meglepetésként egy meseíró segítségével összeállítottunk egy saját mesekönyvet a beérkezett rajzokból, amelyet csaknem 700 KÉSZ Csoportos gyermekhez juttattunk el Mikuláskor.

Három éves a legfiatalabb alkotó

Az óvodás-kisiskolás korú gyerekek 4 különböző témában küldhettek be rajzokat: lerajzolhatták szüleiket munkavégzés közben, megmutathatták, hogy gyerekszemmel mennyire fontos számukra a környezetvédelem, de a Cégcsoport 40. születésnapjára, valamint a hexagon formájú logónkra asszociáló méhek és természet témakörökben is alkothattak. A felhívásra csaknem 90 pályázat érkezett be: a legfiatalabb rajzművész mindössze 3, a legidősebb 12 éves volt, míg a rajzok többségét az óvodás korúak készítették.

A gyerekek alkotásaihoz a KÉSZ Csoport kötelékébe tartozó BOOOK Kiadó megbízásából Csáky Ida Anna írt meséket és verseket, így létrejött a Cégcsoport első saját mesekönyve, a Hatszögletű mesék. A mesekönyv ugyan kereskedelmi forgalomba nem került, de tavaly Mikulás alkalmából nem csak minden érintett szülő és gyerek, hanem a cégcsoport összes 12 éven aluli gyermekkel rendelkező munkatársa kezébe foghatta a gyermekek rajzait és a vidám történeteket tartalmazó kötetet.

Mesekönyv

Gyerekek segítségével a gyerekekért

A különleges mesekönyvet ráadásul idén tavasszal mindenki számára elérhetővé tettük: a digitális változatot bárki ingyen letölthette a KÉSZ Csoport megújult honlapjáról. A letöltésért cserébe ugyanakkor arra kértük az olvasókat, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten támogassák a programban részt vevő Bethesda Gyermekkórház Alapítványát, ezzel is hozzájárulva az ott kezelt gyermekek felépüléséhez.

Mesekönyv

Az adományokat ugyanakkor nem csak a mesekönyv olvasóitól vártuk, a kampány végén ugyanis a KÉSZ Csoport kiegészítette a jótékony célra beérkezett összeget további egymillió forinttal. Aki viszont szeretett volna hozzájutni a mesekönyv limitált kiadású, nyomtatott példányához, annak erre is lehetősége nyílt, ugyanis a kampánnyal egyidejűleg nyereményjátékot is hirdettünk a KÉSZ Csoport Instagram-oldalán, amelynek keretein belül 100 db mesekönyv talált gazdára a játékban résztvevők között.