Fenntarthatósági jelentés

Megjelent az első fenntarthatósági jelentésünk

Örömmel jelentjük be, hogy hosszas előkészítő munkát követően publikáltuk a 2022. évi tevékenységünket összefoglaló fenntarthatósági jelentésünket, melyben szerepelnek a cégcsoport környezetvédelem, társadalom és vállalatirányítás területén elért eredményei és adatai.

Az Európai Parlament 2022. novemberében fogadta el a fenntarthatósággal kapcsolatos vállalati jelentéstételről szóló irányelvet, amely alapján a nagyvállalatoknak 2025-től jelentéstételi kötelezettségük van fenntarthatósági tevékenységükről.  Mi azonban nem vártuk meg a jogszabály által előírt határidőt, hanem már tavaly átvilágítottuk belső folyamatainkat és adatstruktúráinkat, átfogó értékelést készítettünk, továbbá megalkottuk a 2030-ig szóló fenntarthatósági stratégiánkat és szemléletformáló kampányt is indítottunk. 
 

A fenntarthatóság ma már versenyképességi kérdés 

A fenntarthatósági jelentésben szerepelnek a cégcsoport környezetvédelem, társadalom és vállalatirányítás területén elért eredményei és adatai, megfelelve a nemzetközileg legelterjedtebb fenntarthatósági szabvány, a GRI (GRI: Global Reporting Initiative, Globális Jelentéstételi Kezdeményezés) elvárásainak. Az utóbbi időszakban nagy hangsúlyt fektetünk a digitalizáció, innováció és a BIM személetmód mind széleskörűbb alkalmazására, továbbá jelentős erőfeszítéseket tettünk és nagy eredményeket értünk el a szakképzés területén. 

A KÉSZ Csoport nemzetközi szinten is elismert, több ESG dimenzióban is piacvezető építőipari fókuszú, technológia vezérelt vállalatcsoporttá szeretne válni a belső szinergiák kihasználása és a partnerekkel történő szoros együttműködések révén. Tisztában vagyunk vele, hogy a fenntarthatóság már üzleti, versenyképességi kérdés, amely meghatározza a finanszírozási feltételeket, továbbá a beszállítói láncban betöltött szerepünket. Tudjuk, hogy sok munka vár még ránk, ennek a hosszú útnak az első lépéseit mutatjuk be a jelentésünkben.” - mondta Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója.

Jelentős beruházások indultak el 

Fenntarthatósági stratégiánk magába foglalja a szén-dioxid-kibocsátás 50%-os csökkentését, az energiahatékonyság 25%-os növelését és a megújuló energia 100%-os használatát 2030-ig. Ezen a téren jelentős beruházásokat indítottunk el: a cégcsoport érdekeltségébe tartozó szélerőműből származó megújuló energia 2023-tól már az áramfogyasztás felét fedezi, a fűtés- és világításkorszerűsítési, valamint egyéb épületenergetikai beruházásokkal pedig jelentős megtakarítást értünk el tavaly. Szegeden zajlik a TILIA by Hexagon Offices nevet viselő saját irodaépületünk fejlesztése, a BREEAM Excellent minősítés mellett a WELL Platina minősítést is megcélozva. 

Főbb eredményeink 2022-ben

Eredmények 2022

A fenntarthatósági jelentésünk itt tekinthető meg.